Megvan az első arany: Kós Hubert olimpiai bajnok 200 háton

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 1.

Sport

Nagy küzdelem után győzte le ellenfeleit, komoly hátrányt dolgozott le. 

A párizsi olimpia hatodik versenynapján megszületett az első magyar aranyérem: Kós Hubert 200 méter háton győzedelmeskedett. 

Kós a szám világbajnokaként érkezett élete második olimpiájára. Az elődöntőben a legjobb időt úszta, így a négyes pályát sikerült megszereznie. A döntőben ötven méternél csak negyedikként fordult, féltávnál már a harmadik volt, több mint egy másodperc volt a hátránya a görög Christouval szemben. Kós a hajrában győzte le ellenfeleit, így komoly küzdelem után behúzta az aranyérmet. 

 

 
Kós Hubert a férfi 200 méteres hátúszás középdöntőjében a 2024-es párizsi nyári olimpián a Párizs melletti Nanterre-ben lévő Paris La Défense Arénában 2024. július 31-én.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A 21 éves versenyző a csütörtöki fináléban 1:54.26 perces idővel diadalmaskodott. Az Egyesült Államokban a legendás Bob Bowman irányításával készülő Kós ezzel a magyar úszósport történetének 30. olimpiai aranyát szerezte meg.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Simonka György: A Fidesz, a Tisza Párt és a DK ellen indulok a következő parlamenti választáson és nyerek!

Június 9-i győzelmét a polgármester-választáson a politikai pályára való visszatérése egyik állomásának tartja a még Fidesz-tag Simonka György, aki 2026-ban független jelöltként akar elindulni az országgyűlési választáson. Mint fogalmaz, "ezért Orbán Viktor nem vonja össze a szemöldökét, legfeljebb elmosolyodik, de végül csalódni fog”.

Csődbe ment Ukrajna

  • narancs.hu

Technikai csődbe került Ukrajna, miután Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerdán aláírta azt a határozatot, amely lehetővé teszi egy külföldi adósság törlesztésének felfüggesztését. 

Cirkusz a keresztfán

Ismerős a helyzet, amikor a gyerek csinál valami valóban vicceset, a felnőttből kiszakad egy hangos röhögés, mire a gyerek vérszemet kapva a heves reakciótól, előadja ugyanazt újra és újra, minden körben egyre elvetemültebben?