Mészáros Lőrincnek a veszprémi kézisekre fáj a foga

  • narancs.hu
  • 2017. június 20.

Sport

Tényleg mindent vinne.

Friss: A Duna Aszfalt Kft. többségi részesedést szerez a Veszprém Handball Team Zrt.-ben. A jogügylet hatálybalépéséhez a Gazdasági Versenyhivatal tudomásulvétele, illetve engedélye szükséges – hivatkozik a 24.hu a Gazdasági Versenyhivatal honlapján szereplő összefoglalóra. Így, ha nem is közvetlenül a felcsúti polgármester tulajdonába, de valóban Mészáros Lőrinc érdekköréhez kerül a kézilabdaklub.

 

A 24.hu úgy értesült, hogy Mészáros Lőrinc most épp az idén is a BL final fourig eljutott veszprémi kézilabdacsapatra vetette ki a hálóját.

A korábban Simicska Lajos érdekeltségi körébe sorolt veszprémi csapatot egy éve is megkörnyékezte Orbán Viktor bizalmasa, akinek két cége (a Mészáros & Mészáros Kft. valamint az R-Kord Kft. ) is kiemelt szponzorként támogatja a klubot. Bár a klubot működtető vállalat, a Veszprém Handball Team Zrt. cégadatbázisban is nyomon követhető tulajdonviszonyaiban, továbbá a cég tulajdonosának, a Veszprémi Építők Egyesület bíróságon fellelhető dokumentumaiban egyelőre nincs nyoma változásnak. A lap úgy tudja, csak a négyes döntő miatt halasztották az üzletet, hogy a manőver ne keltsen zavart a játékosokban.

A klub társelnöki pozícióját és a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatói posztját betöltő Kálomista Gábor a lap megkeresésére nem reagált, egy korábbi nyilatkozatában azonban állította: „Nagyon tudatosan vigyáztunk és vigyázunk arra, hogy ez a csapat ne kerüljön a politika látómezejébe.”

A portál szerint egy véletlen egybeesés is érdekessé teszi a klubátvétel körüli híreket: Mészáros Lőrinc veszprémi hotelekre is szemet vetett.

Figyelmébe ajánljuk

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.

New York árnyai

Közelednek az önkormányzati választások, és ismét egyre többet hallunk nagyszabású városfejlesztési tervekről. Bődületes deficit ide vagy oda, választási kampányban ez a nóta járja. A jelenlegi főpolgármester első számú kihívója már be is jelentette, mi mindent készül építeni nekünk Budapesten, és országszerte is egyre több szemkápráztató javaslat hangzik el.

Egymás között

Ahogyan a Lázár János szívéhez közel álló geszti Tisza-kastély felújításának határideje csúszik, úgy nőnek a költségek. A már 11 milliárd forintos összegnél járó projekt új, meghívásos közbeszerzései kér­dések sorát vetik fel.

Mit csinál a jobb kéz

Több tízmillió forintot utalt át Ambrózfalva önkormányzatától Csanádalbertire a két falu közös pénzügyese, ám az összeg eltűnt. A hiány a két falu mellett másik kettőt is nehéz helyzetbe hoz, mert közös hivatalt tartanak fönn. A bajban megszólalt a helyi lap is.

Árad a Tisza

Két hónapja lépett elő, mára felforgatta a politikai színteret. Bár sokan vádolják azzal, hogy nincs világos programja, több mindenben markánsan mást állít, mint az ellenzék. Ami biztos: Magyar Péter bennszülöttnek számít abban a kommunikációs térben, amelyben Orbán Viktor is csak jövevény.

„Ez az életem”

A kétszeres Oscar-díjas filmest az újabb művei mellett az olyan korábbi sikereiről is kérdeztük, mint a Veszedelmes viszonyok. Hogyan csapott össze Miloš Formannal, s miért nem lett Alan Rickmanből Valmont? Beszélgettünk Florian Zellerről és arról is, hogy melyik magyar regényből írt volna szívesen forgatókönyvet.

„Könnyű reakciósnak lenni”

  • Harci Andor

Új lemezzel jelentkezik a magyar elektronikus zene egyik legjelentősebb zászlóvivője, az Anima Sound Sys­tem. Az alapító-frontember-mindenessel beszélgettünk.