Mindhárom magyar csapat kiesett az Európa-ligából

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 2.

Sport

Különösen a Fehérvár veresége kínos.

Csütörtök este mindhárom magyar csapat, a Debrecen, a Fehérvár és a Honvéd is búcsúzott a labdarúgó Európa-liga küzdelmeitől a selejtező második fordulójában.

A Debrecen bukása nagyjából borítékolható volt, a jóval magasabban jegyzett Torino FC-től az odavágón idegenben szenvedett 3-0-s vereség után tegnap hazai pályán is kikapott 4-1-re.

A Fehérvár FC itthon még 1-0-ra legyőzte a lichtensteini - a svájci másodosztályban szereplő - FC Vaduzt, idegenben viszont hosszabbítás után 2-0-s vereséget szenvedett, így búcsúzik a sorozattól.

A Honvéd a hazai gól nélküli döntetlen után idegenben is 0-0-t játszott a román Universitatea Craiovával, a tizenegyespárbajban azonban gyengébbnek bizonyult.

A kispesti klub jelezte, hogy megóvja a meccset, mert a hosszabbítás botrányos jelenetekkel zárult. Miközben a játékosok egymással kakaskodtak, a játékvezető közvetlen közelében robbant fel egy pályára bedobott hanggránát. Emiatt több mint fél órát állt a játék, majd jöhettek a tizenegyesek, a negyedik játékvezető felügyelete mellett.

A nemzetközi kupaporondon a magyar reményeket a Ferencváros tartja életben. A Fradi sikerrel túljutott a Bajnokok Ligája selejtezőjének első két fordulóján, következő ellenfele a Dinamo Zágráb lesz.

Figyelmébe ajánljuk