Rossi megkérte a szurkolókat, hogy ne buzizzanak, cigányozzanak

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. augusztus 25.

Sport

Mert a végén még megint büntetést kapunk érte. 

Szeptember 2-án az angol, 8-án az andorrai válogatottat fogadja vb-selejtezőn a Puskás Arénában a magyar labdarúgó-válogatott. 

Marco Rossi szövetségi kapitány ma hirdetett keretet a két mérkőzésre, egyben megkérte a szurkolókat, ne csináljanak butaságot, ne "buzizzanak, vagy cigányozzanak", hiszen egy esetleges zárt kapus büntetéssel nehéz helyzetbe kerülne az együttes.

Korábban a magyar válogatott eb-meccsein tapasztalt rasszista és homofób molinók, bekiabálások miatt az UEFA három zárt kapus meccsre büntette a magyar szövetséget, de mivel a vb-selejtezők nem az UEFA-hoz tartoznak, ezekre nem vonatkozik a büntetés. 

A kerethirdetés során egyébként kiderült, hogy visszatér a válogatottba az eb-ről sérülése miatt lemaradt Szoboszlai Dominik, Dzsudzsák Balázs azonban ismét nem kapott meghívót. 

A magyar válogatott kerete:

kapusok: Bogdán Ádám (Ferencváros), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig)

védők: Bolla Bendegúz (Grasshoppers), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (MOL Fehérvár FC), Kecskés Ákos (Nyizsnij Novgorod), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Lovrencsics Gergő (Hajduk Split), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Fenerbahce), Tamás Márk (Slask Wroclaw)

középpályások: Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Kleinheisler László (NK Osijek), Nagy Ádám (Bristol City), Loic Nego (MOL Fehérvár FC), Schäfer András (DAC), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig)

támadók: Hahn János (Paksi FC), Nikolics Nemanja (MOL Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg), Sallói Dániel (Sporting Kansas City), Schön Szabolcs (FC Dallas), Szalai Ádám (Mainz), Varga Kevin (Kasimpasa), Varga Roland (al-Ittihad Kalba)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk