Senki nem Magyarországon született Kósa Lajos korcsolyaválogatottjából

  • narancs.hu
  • 2024. március 20.

Sport

A korcsolyázóink és az edzőink is honosítottak az egykori Szovjetunió területéről, a legtöbben nem is edzenek Magyarországon és a nyelvet sem beszélik.

Egészen szokatlan összeállítású magyar csapat lép ma jégre a műkörcsölya Európa-bajnokságon:  Vlasenko Alekszandr (férfi egyéni), Ignateva Marija és Szemko Danijil Leonyidovics (jégtánc), illetve Pavlova Maria és Sviatchenko Alexei (páros).

A furcsa nevek mögött egészen példátlan méretű honosítási hullám rejlik: mindannyian Ukrajnában vagy Oroszországban születtek, az Odeszában született Danilijon kívül nem is itt élnek, a magyarságuk pedig annyira laza, hogy a HVG arról ír, a szövetség külön nyelvtanfolyamot indított nekik annak érdekében, hogy legalább a nyelvet beszéljék. 

És úgy tűnik, ez nemcsak valami ideiglenes dolog, ugyanis a junioroknál is pontosan ez a helyzet: A 24.hu szerint a négy magyar válogatott junior egyike sem beszélt magyarul és hárman közülük még edzeni sem edzett Magyarországon, mindegyikük orosz állampolgár is.

A kommunikáció persze így sem eshet nehezükre, ugyanis a szakági sportigazgató a még a Szovjetunióban született örmény Gurgen Vardanjan, a szövetségi kapitány pedig a felesége, Jeranjak Ipakjan. 

Ezek után már csak annyit írnánk le, hogy a szövetség vezetőjét úgy hívják, Kósa Lajos, ő egyúttal a Fidesz ismert politikusa is ugyebár.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk