Távozhat Marco Rossi?

  • narancs.hu
  • 2024. június 29.

Sport

Meglehetősen keserű volt a csütörtöki sajtótájékoztató.

A magyar fociválogatott szövetségi kapitánya csütörtökön úgy fogalmazott, egyelőre nagyon nehéz a jövőre gondolnia, akár rövid, akár hosszú távon, de a Nemzeti Sport értesülése szerint Marco Rossi úgy búcsúzott el a válogatottól, hogy nem biztos, hogy szeptembertől folytatják a munkát.

Azt már most tudjuk, hogy a válogatott legközelebb szeptember 7-én, Németország ellen lép pályára idegenben a Nemzetek Ligájában.

„Egyetlen pillanatát sem tudtam élvezni a mostani Eb-nek, a szörnyű kezdés alapjaiban befolyásolta a tornát. A Svájc elleni első félidővel nem tudunk elszámolni, de nem kritizálom a játékosokat, megtették, amit tudtak, de páran nem voltak csúcsformában, ami meghatározta a szereplést. Az Eb nagy tanulsága, hogy ha nem kezdesz jól egy nagy tornán, onnan nagyon nehéz visszajönni. Voltak, akik nem a legjobb formában érkeztek meg a tornára, és talán ez is közrejátszott abban, hogy végül nem jutottunk tovább. A mi csapatunk akkor a legerősebb, ha mindenki száz százalékot nyújt, és taktikailag szinte hibátlan meccset játszunk” – vallotta be az edző az Eb-ről való kiesés után.

„Soha ilyen komor, fagyott hangulatú médiabeszélgetést nem tartott az edző az elmúlt hat évben” – vélekedik Orbán kedvenc újságjának szerzője, aki szerint elképzelhető, hogy Rossi távozni akar. „Úgy tudjuk, úgy búcsúzott el a csapattól: nem biztos, hogy szeptemberben közösen folytatják.”

A szerző megenged némi személyes véleményt is: „Nos, úgy vélem, ez lenne a 2024-es Európa-bajnokság legrosszabb következménye. S tényleg fájóbb lenne annál is, mint ha pont nélkül maradtunk volna az Eb-n. Szilárd meggyőződésem, hogy nincs alkalmasabb edző, akivel a magyar válogatott nekivághatna a vb-selejtezőnek.”

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Helyreigazítás

  • narancs.hu

Helyreigazítás a 18 milliárd forintos kárértéknél állt meg a nyomozás a pünkösdi egyház ügyében című cikk miatt.