A közmédiához kerül a Nemzeti Sport

  • narancs.hu
  • 2024. április 30.

Sport

Megszavazták az ezt is tartalmazó salátatörvényt.

Keddi ülésén eldöntötte az Országgyűlés, hogy egy salátatörvény megszavazásának keretei közt, hogy a Nemzeti Sportot kiadó kft. tulajdonosi jogait a jövőben az MTVA gyakorolja – írja a 24.hu. Olyan nagy változást nem fog ez jelenteni a lap életében, hiszen 2018-ban már a kormánypropagandát összesítő Mediaworkshöz került, majd 2022-ben hárommilliárd forintért állami tulajdonba tették, innen tulajdonképpen egyenes út vezetett az MTVA-hoz.

 
Facebook/K-Monitor
 

A folyamatosan zuhanó eladott példányszámokat produkáló napilap hat éve még 32 ezer példányban fogyott, ez a tavalyi év végére már csak 16 ezer lett, de a kormány további 10 ezer példányt vásárol, ami különösen azért érdekes, mert így tulajdonképpen maguknak fizetnek.

Szöllősi György, a Puskás Akadémia felcsúti kommunikációs vezetőjéből lett főszerkesztő és szerint ezzel a Nemzeti Sport kapott egy esélyt, hogy még évekig megmaradjon a print változata is, a lap szerinte közszolgálati szerepet tölt be.

A lapról azt kell még tudni, hogy Orbán Viktor miniszterelnök saját bevallása szerint minden nap vasalva kéri, és ezek szerint az sem zavarja össze ebben, hogy még 2024-ben is csak kedves interjúkat, véleménycikkeket és írásos szöveges meccsriportokat tartalmaz.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szabadon engedték Ilaria Salist

  • narancs.hu

Hazamehet Ilaria Salis, akit azért tartóztattak le és helyeztek előzetes letartóztatásba, mert a vád szerint utcai támadásokban vett részt Budapesten.

Sok a Vitézy és sok a bizonytalanság

  • narancs.hu

Öt órakor derül ki, hány érvényes szavazat lett érvénytelennek nyilvánítva a június 9-ei főpolgármester-választáson, ám ez sem ad majd feltétlenül megnyugtató eredményt.