Megemelik az olimpikonoknak járó pénzjutalmat

  • narancs.hu
  • 2024. június 29.

Sport

Tíz százalékkal.

Több pénzt kapnak azok, akik a párizsi olimpián érmet szereznek, mint a tokiói győztesek – írja a hvg.hu. A tíz százalékos emelést azt jelenti, hogy az idei aranyérmekkel 55 millió forint állami jutalom jár – írja a hvg.hu.

A péntek este megjelent kormányrendelet 10 százalékos emelést tartalmaz, ennek értelmében az ezüstérmek 39 270 000, a bronzérmek 31 350 000 forintot érnek. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár már tavaly emelést javasolt, a döntés most vált hivatalossá.

Hasonló emelésben részesülnek a paralimpiai győztesek (27 500 000, 19 635 000, illetve 15 675 000 forintot kap az első három helyezett), minden összeg nettóként értendő.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Helyreigazítás

  • narancs.hu

Helyreigazítás a 18 milliárd forintos kárértéknél állt meg a nyomozás a pünkösdi egyház ügyében című cikk miatt.