Távozik a férfi asztalitenisz-válogatott szövetségi kapitánya, mert nem őt küldik az olimpiára

  • narancs.hu
  • 2024. június 27.

Sport

Az új kapitánynak csak néhány hete lesz a vegyes páros felkészítésére.

Lindner Ádám, a férfi asztalitenisz-válogatott októberben kinevezett szövetségi kapitánya a szerződése felbontására kérte a szövetséget – írja az MTI.

Lindner Ádám szerda este elmondta: meghökkent, amikor Fülöp István sportigazgató felhívta, hogy mégsem ő utazik az olimpiára az általa vitt Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes párossal, hanem Harczi Zsolt, aki eddig az osztrák válogatottnál dolgozott, és július elsejével ismét magyar szövetséget segíti.

„Tavaly októberben kértek fel, hogy legyek a férfi válogatott kapitánya, segítsek. Én elvállaltam a munkát, és a megbízásom idén augusztus 31-ig szólt. Férfi egyesben sajnos nem sikerült kvótát szereznünk, Szudi Ádám közel állt hozzá, de nem jött össze. A vegyes párost is én vittem, majd derült égből villámcsapásként ért, hogy Fülöp István jelezte: az elnökség Harczi Zsoltot küldi az olimpiára.

Neki csak néhány hete lesz együtt dolgozni velük, és felkészíteni őket az olimpiára.

Bevallom, rosszul esett a lépés, és másnap közöltem a szövetség főtitkárával, hogy kérem a szerződésem felbontását” – mondta a 48 éves Lindner Ádám. A párizsi olimpián az Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes páros mellett női egyesben Póta Georgina indulhat.

(Címlapképünk forrása: Magyar Asztalitenisz Szövetség)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk