Thomas Sowunmi: Letérdelnék, ha most lennék válogatott

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 10.

Sport

Miért gyűlöltök? - kérdezi az ultráktól a magyar válogatott első színesbőrű labdarúgója. 

"Nem értem, miért nem kaphatja meg a tiszteletet egy csapat, amikor letérdel, és miért kell fütyülni. Ha most lennék válogatott futballista, én is letérdelnék. Együttérzésből" - nyilatkozta Thomas Sowunmi volt magyar válogatott futballista a Telexnek.

A nigéria apa és magyar anya gyermekeként született Sowunmi 1999 és 2006 között 10 meccsen szerepelt a válogatottban, egy gólt szerzett egy Azerbajdzsán elleni Eb-selejtezőn. Klubszinten játszott a Dunaferrben, a Vasasban és a Fradiban is.

A 43 éves Sowunmi kint volt a múlt heti Magyarország-Anglia Vb-selejtezőn, és bár összességében tetszett neki a hangulat, sérelmezi, ahogy az ultrák Raheem Sterlinggel viselkedtek.

„Olyan szívesen feltenném a kérdést ezeknek az uraknak: miért? Miért gyűlöltök? Remélem, utólag elgondolkodtak, miért így engedték ki a gőzt. Rossz érzéssel töltött el, amikor már akkor fütyülték, ha a labdához ért, holott ennek nem volt előzménye, nem provokált senkit” - mondta Sowunmi a Telexnek.

Sowunmi jelenleg a The Footbalers menedzserirodánál dolgozik, mint mondja, most abban tud segíteni a magyar futballnak, hogy megkeresi a következő kapucsínófiút a válogatottnak, és amennyire tudja, egyengeti az útját. "A siker az elfogadás egyik legfontosabb eleme.”

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?