Toldi Péter nyerte a 480 kilométeres himalájai futóversenyt

  • narancs.hu
  • 2024. június 22.

Sport

Öten indultak, a magyar versenyző pályacsúccsal győzött.

Toldi Péter szegedi ultrafutó nyerte meg a 2024-es Hell Race nevű versenyt, amelyet Indiában rendeznek meg, és ezúttal rekord számú, öt résztvevő indult rajta.

A 480 kilométeres távot a 43 éves magyar versenyző 104 óra 33 perc 30 másodperc alatt teljesítette, ez pályacsúcs. Ő a negyedik ember eddig, aki szintidőn belül végigment ezen a pályán a Himalája hágóin át. 

Toldi Péter eredetileg azért kezdett futni, hogy vigyázzon az egészségére, részt vett félmaratoni, maratoni versenyeken. 2015 óta indul a maratoninál hosszabb ultratávokon, közben tanult edzéselméletet, és a sporttáplálkozásban is képezte magát. 2020-ban atlétaedzői képesítést szerzett.

A Hell Race-t a szeged.hu-nak nyilatkozva élete egyik legnagyobb kihívásának nevezte, egy ideig itthon készült rá, aztán Indiában. 

 

 

 

A pálya például ilyen utakon halad keresztül:

 

A versenyt korábban teljesítette és meg is nyerte egy másik magyar ultrafutó, Szőnyi Ferenc is.

A címlapkép forrása Toldi Péter Facebook-oldala

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk