Újabb zaklatási botrány a sportvilágban

  • narancs.hu
  • 2022. február 7.

Sport

„Nem megfelelő hangvételű” telefonüzenetek miatt kénytelen távozni Marc Overmars az Ajax igazgatói posztjáról.

Lemondott posztjáról Marc Overmars, az Ajax labdarúgócsapatának igazgatója, mert nem helyénvaló üzeneteket küldött női kollégáinak – fogalmaz az MTI. Az amszterdami klub hétfői közlése szerint Overmars azután adta be felmondó levelét, hogy egyeztetett főnökével, Edwin van der Sarral, valamint az ügyet vizsgáló testülettel.

A tájékoztatás szerint az igazgató – aki nemrég 2026-ig szerződést hosszabbított az egyesületnél – „egy sor nem megfelelő hangvételű üzenetet küldött több női kollégájának hosszabb időn keresztül”.

A játékosként Bajnokok Ligája-győztes, 48 éves Overmars – aki játszott az Ajax mellett az Arsenal és a Barcelona színeiben is – hangsúlyozta: szégyelli magát és elnézést kér. „Sajnos nem vettem észre, hogy átléptem a határt, ez a múlt héten világossá vált számomra. Természetesen az én pozíciómban ez a viselkedés elfogadhatatlan. Már túl késő, és nem látok más lehetőséget, mint elhagyni az Ajaxot” – fogalmazott.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk