Peking: Elnapolták a férfi lesiklást az óriási szél miatt

  • Narancs.hu/MTI
  • 2022. február 6.

Sport

A napokban több edzést is törölni kellett az erős szél miatt.

A nem múló erős szél miatt vasárnap nem rendezik meg a férfi lesiklást a pekingi olimpián. A játékok honlapja szerint a szervezők úgy határoztak, hogy a leggyorsabb számot közép-európai idő szerint hétfőn 5 órától tartják.

A döntés érinti az eredetileg is hétfőre kiírt női óriás-műlesiklás két futamának kezdési időpontját is: az elsőt 3.15-ről 2.30-ra hozták előre, míg a második csúszást 6.45 helyett 7.30-tól rendezik. A mezőnyben ott lesz Tóth Zita is.

A férfi lesiklást az eredeti kiírás szerint vasárnap közép-európai idő szerint 4 órakor indították volna, ám az időjárási körülmények miatt későbbre halasztották, majd a várható rajt idejét folyamatosan későbbre tolták a szervezők, végül pedig úgy döntöttek, elnapolják a versenyt a kínai fővárostól közel 250 kilométerre lévő jencsingi zónában található Nemzeti Alpesisí Központban.

Az elmúlt napokban több edzést is törölni kellett az erős szél miatt.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Figyelmébe ajánljuk