Váratlanul menesztették a tokiói olimpia megnyitójának az igazgatóját

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. július 22.

Sport

Kobajasi Kentaro 1998-ban a holokauszttal viccelt, egy nappal a megnyitó előtt csapott vissza a poén.

A tokiói olimpia szervezőbizottsága csütörtökön menesztette a pénteki nyitóünnepség igazgatóját, Kobajasi Kentarót, miután kiderült, hogy 1998-ban, egy komédiaestjén a holokauszttal viccelődött – számol be róla az MTI. Hasimoto Szejko, az olimpia szervezőbizottságának elnöke csütörtökön jelentette be a döntést, azután, hogy nyilvánosságra került egy 23 évvel ezelőtti felvétel, amelyen Kobajasi többek között azt mondta, „játsszunk holokausztosat”. Kobajasi Kentaro korábban egy Japánban nagyon népszerű humoristaduó, a Rahmens tagja volt, mely a Japán tradíciók című rövidfilmsorozatával nemzetközi ismertségre is szert tett.

„Tudomásunkra jutott, hogy Kobajasi úr saját előadásán egy történelmi tragédián gúnyolódott. Őszintén sajnáljuk, hogy egy nappal a megnyitó előtt ilyen lépést kellett tennünk és ezzel aggodalmat keltettünk azokban, akik közreműködnek a megnyitón, illetve gondot okoztunk a tokióiaknak és mindenki másnak az országban” – fogalmazott Hasimoto.

A nyitóünnepség „csapatából” ezzel néhány napon belül a második vezető beosztású személy kényszerül távozásra. Ojamada Kejgo zeneszerző ugyanis hétfőn mondott le, miután egy lapinterjúban maga „dicsekedett el” azzal, hogy diákkorában fogyatékkal élő osztálytársait zaklatta.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk