Kubatov Gábor: „Ha itt valaki bűnt követ el, pontosan szeretném tudni, hogy hívják és hol lakik az illető”

  • narancs.hu
  • 2021.07.22 14:02

Sport

Nem a megfigyelési botrány kapcsán nyilatkozott a Fidesz pártigazgatója, de az időzítés elég jól sikerült.

Hetedik alkalommal tartották meg az Antiszemitizmus Ellen Küzdő Globális Fórumot Jeruzsálemben, ezen a rendezvényen szólalt fel az FTC elnöke és a Fidesz pártigazgatója, Kubatov Gábor – akinek a neve itthon a választókat listázó, vitatott jogszerűségű adatbázissal, az úgynevezett Kubatov-listával forrt össze.

A sportvezető politikus arról beszélt a fórumon a Nemzeti Sport beszámolója szerint, hogy az antiszemitizmus elleni küzdelem a „szívügye”, és ezt a Ferencvárosnál is igyekszik érvényre juttatni. „Tíz évvel ezelőtt horogkeresztes zászlót vittek a stadionba, kilenc éve totenkopf mintájú molinót függesztett ki egy szurkoló, nyolc éve pedig egy Csatári László nevű emberre emlékeztek, aki a kassai haláltábor vezetője volt” – mondta Kubatov, aki szerint mindez már a múlt.

Akkoriban még nem tudták azonosítani az elkövetőket, mára azonban már a legszigorúbb ellenőrzés érvényes a fradi-stadionban. „Nálunk klubkártyával és vénaszkennerrel történik a beléptetés, ami rendkívül biztonságos” – tette hozzá a klubelnök.

A szigorú megfigyelési rendszerre utalva, egyes szám első személyben nyomatékosította Kubatov: „Ha itt valaki bűnt követ el, pontosan szeretném tudni, hogy hívják és hol lakik az illető, majd ezek után többet nem szeretném beengedni a stadionba.”

 „Ezerötszáz drukker az én házam előtt is tüntetett – elevenítette fel beszédében Kubatov –, sőt a családomat is megfenyegették, de ez nem változtatta meg a véleményem, csak megerősített abban, hogy ezen az úton kell járnunk.”

A stadionépítések kapcsán a kormánynak is belefért egy dicséret a pártigazgatótól: „Magyarországon állami program segítségével az összes első és másodosztályú csapat stadionja megújult. Nekem meggyőződésem, hogy magasabb színvonalú környezetben máshogy viselkednek az emberek.”

Igaz, felmerül a kérdés ezek után, ha az új stadionokban eleve jobban viselkednek az emberek, akkor mi szükség van még vénaszkennelőre is – ám erre nem tért ki a klubelnök-pártigazgató.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk