Nekrológ

Börcsi, zsötem!

Börcsök Enikő (1968–2021)  

Színház

Az első filmemre készültem, és az ilyenkor szokásos köröket futottam, hogy megtaláljam a három főszereplőt.

(Kerekes) Éva és (Lukáts) Andor már megvoltak, amikor megnéztelek egy főiskolai vizsgán; azonnal el is dőlt a szereposztás, pont azt a karcos, kemény karaktert kerestem, aki ennek a fura szerelmi háromszögnek a dinamikáját meg fogja határozni, az önálló, büszke, meg nem alkuvó csajt, akinek a harcos igazságérzete nem tűri el a nyomorult, megalázó helyzeteket. Aki beleröhög a pofájába annak, akit méltatlannak talál, majd lelép. És akkor megláttalak, Börcsi. És még nem tudtam, mennyi minden pluszt kap tőled ez a figura, a Szilvi.

Huszonkét éves voltál és minden szempontból ragyogó tehetség: okos, szép, vicces, csinos. A film úgynevezett nagyjeleneteinek majdnem mindegyikében szerepelsz, megmutatva, mire voltál képes már a pályád elején. Gyakorlatilag egyszerre forgattál három filmet, de ez volt az első főszereped. Emlékszem, Szabó István bejött a vágószobába, megnézte az egyik jelenetedet, és máris megkaptad a következőt.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Ellopták a hőgyészi kastély fölül a tetőt

Az egykor Ghaith Pharaonhoz tartozó kastély tetején jelenleg befolyik a víz, miután valakik lelopták a tetőről a rézborításokat. A kastély céges tulajdon, a kézbesítési megbízott elérhetetlen, az önkormányzat csak annyit tehet, hogy közpénzen fóliát tetet fel a további állagromlás megelőzésére, de ez nem feladatuk.