Az általa vezetett szakszervezet már le is zárta az etikai vizsgálatot Mihályi Győző ellen

  • narancs.hu
  • 2019. december 9.

Színház

A szakszervezet meghallgatta Mihályit, és nem találta megalapozottnak a zaklatási vádat.

Mint korábban beszámoltunk róla, zaklatási vád érte az Újszínház egyik színészét is, később pedig a Színházi Dolgozók Szakszervezetének (SzíDoSz) közleményéből derült ki, hogy a szervezet elnökéről, Mihályi Győzőt vádolták meg.

Maga Mihályi azt mondta, egy levél érkezett a szakszervezethez, amelyben nem az állítólagos sértett, hanem egy bejelentő írt az ügyről, szerinte személyes sértettségből. A színész emellett "liberális támadást" érzett az ügy mögött és tagadta a zaklatási vádat, de maga is támogatta azt, hogy etikai bizottság álljon fel és vizsgálja ki az ügyet.

A Fidelio beszámolója szerint az etikai vizsgálatot a Mihályi vezette szakszervezet egy nap alatt le is folytatta, és arra jutott, hogy a bejelentésben foglaltak megalapozatlanok.

Azt írták, egy héttel korábban egy elektronikus levélben panaszolta be Mihályit egy neve elhallgatását kérő levélíró, aki "bizonytalan feltételezéseket" írt le. Az etikai bizottság előtt Mihályi saját akaratából megjelent és válaszolt is a kérdésekre, "álláspontja szerint a levélíró feltételezései nem felelnek meg a valóságnak".

Bár hozzáteszik, hogy az etikai bizottság a leghatározottabban elítél mindenfajta zaklatást, és akit zaklatás ér, az sérelmével jogorvoslatért a bírósághoz fordulhat, valamint a szakszervezet is biztosít segítséget a sérelmet szenvedett tagjainak, az etikai bizottság ezennel a tevékenységét lezártnak tekinti.

Az Újszínház hétfőn azt közölte, hogy szintén etikai vizsgálatot indít az ügyben.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?