Megszólalt az Újszínház zaklatással vádolt színésze

  • narancs.hu
  • 2019. december 9.

Színház

Mihályi Győző szerint semmilyen zaklatásról nem volt szó, liberális támadást érez az ügy mögött.

Mint korábban beszámoltunk róla, zaklatási vád érte az Újszínház egyik színészét is, a hvg.hu információi szerint az egyik vezető színészt érte vád az intézmény egyik nem művész alkalmazottjától, aki jelezte a főnökeinek, de intézkedés csak annyi történt, hogy a két felet elkülönítették egymástól.

Azóta a Színházi Dolgozók Szakszervezete azt közölte, hogy az elnöküket érinti a zaklatási vád, Mihályi Győzőt, aki most az ATV-nek nyilatkozott az ügyben és azt mondta, a szakszervezethez érkezett egy levél az állítólagos zaklatásról, de nem a sértett írta a levelet, hanem egy bejelentő, aki egy ügyelő volt az Újszínházban, és aki korábban a színház igazgatói posztjára is pályázott, majd kirúgták.

"A levél egyetlen egy mondatát nem ismerem el, tiltakozom, rágalmazásnak és becsületsértésnek tartom" - mondta Mihályi, aki hozzátette, jogi lépések megtételén is gondolkozik.

Mihályi hozzátette, ő maga is támogatta az etikai bizottság felállítását a szakszervezetben, hogy kivizsgálják az ügyet, ő pedig meg is fog jelenni a vizsgálaton, de valójában nem történt semmilyen zaklatás, ő egy "nagyon erős liberális támadást" érez az ügy mögött. Azt is mondta, a bejelentő személyes sértettségből írta a levelet, amelynek a végén az is szerepel, hogy nem is állítja, hogy zaklatta volna az öltöztetőjét.

Az Újszínház azóta egy közleményt adott ki, amelyben azt írták, múlt pénteken a Fővárosi Önkormányzat fenntartóként tájékoztatást kért "egy vagy több 2016-ban elkövetett szexuális zaklatás ügyében", de a színház azt válaszolta,, hogy ilyenről nincs tudomásuk.

"Hivatalos bejelentés Színházunkhoz sem akkor, sem azóta nem érkezett. A sajtóban megjelent cikkek valóságtartalmát vitatjuk és visszautasítjuk. A bejelentő személye, valamint a bejelentés tartalma számunkra ismeretlen, mivel mi is a sajtóból értesültünk, hogy a Fenntartó, valamint a Színházi Dolgozók Szakszervezete részére ilyen jellegű bejelentés történt" - írta a színház, hozzátéve, hogy mind a két intézménytől tájékoztatást kértek az ügyben, valamint az intézmény az Etikai bizottsága is vizsgálatot indít.

Figyelmébe ajánljuk