Molnár Piroska visszavonul

  • narancs.hu
  • 2020. március 6.

Színház

Azért sokat jár majd színházba, de már csak nézőként.

"Ezt az évadot még végigcsinálom, utána abbahagyom. Sokat járok majd színházba, de már csak nézőként" – mondta el a Magyar Hangnak adott interjújában Molnár Piroska. A színésznőt élete első monodrámája kapcsán kérdezte a lap, ahol Brunhilde Pomselt, Goebbels egykori titkárnőjét alakítja.

A színésznő arról is beszélt, hogy szomorú, ha egy színészt a politikai hovatartozása miatt szeretnek vagy utasítanak el, a szerepet pedig nem lenne szabad összekeverni a magánemberrel. Hozzátette, az emberek mindig, minden korban féltik az egzisztenciájukat és rettegnek attól, hogy ha nem igazodnak a hatalomhoz, akkor bajuk eshet. "Így anélkül, hogy észrevennék, önkéntelenül is beállnak a sorba" - fogalmazott.

Molnár Piroskával tavaly szeptemberben interjúztunk, azután, hogy Heller Ágnes temetésén felolvasta A walesi bárdokat. Az interjút itt olvashatják.

Molnár Piroska: „Elfogynak az érvek, marad az ököl"

Heller Ágnes temetésén felolvasta A walesi bárdokat, sokat játszik és több szerepre is készül, egy monodrámában Goebbels egykori titkárnőjét alakítja majd. Feltartott kezű szelfiről, kivándorlókról, Judi Denchről és visszamondott felkérésekről is beszélgettünk. Magyar Narancs: A walesi bárdok nem tipikus gyászvers, inkább a zsarnokság megéneklése. Ön választotta?

Figyelmébe ajánljuk