Öt színházi szervezet veszi át szeptembertől az Átriumot

  • narancs.hu
  • 2024. május 30.

Színház

Pintér Béla és Társulata, a Dumaszínház, a Delta Produkció, a Füge Produkció és az Orlai Produkciós Iroda is a Margit körútra költözik.

Szeptemberétől öt színházi produkciós iroda költözik az Átrium épületébe – derül ki Pintér Béla és Társulata csütörtöki Facebook-posztjából, amit a hvg.hu vett észre.

A bejegyzés szerint 2024 szeptemberétől Pintér Béla és Társulata, a Dumaszínház, a Delta Produkció, a Füge Produkció és az Orlai Produkciós Iroda fogja előadásokkal megtölteni az Átrium Margit körúti épületét, amelyet a nyáron elhagyni kényszerül az állami támogatásaitól megfosztott, így anyagilag teljesen ellehetetlenült eddigi üzemeltető, a Kultúrbrigád.

Az öt színházi szervezet célja „elsősorban produceri alapú működési modell kialakítása, és ezáltal egy megbízható alapokon nyugvó, de a független előadó-művészeti terület számára is nyitott befogadóhely működtetése”

– olvasható az újpesti UP Rendezvénytérből öt év után kiköltöző Pintér Béla és Társulata Facebook-oldalán. Mint fogalmaznak, az Átriumba kerülő produkciós társulatok célja középtávon az, hogy a közösen létrehozott koprodukciókat a Margit körúti színházban bemutassák, kortárs drámapályázatot írjanak ki, emellett pedig szakmai rendezvényeket is szeretnének szervezni, „melyek mind hozzájárulhatnak majd az Átrium brand továbbépítéséhez.”

KÖLTÖZÜNK! Átrium - szeptembertől újratöltve 2024 szeptemberétől egy olyan új kollaboráció költözik az Átriumba, mely...

Posted by Pintér Béla és Társulata on Thursday, May 30, 2024

A színházban eddig működő Kultúrbrigád tavaly augusztusban jelentette be, hogy a Margit körúton idén nyáron végleg befejezik működésüket, miután a kormány tendenciózusan alul- vagy semennyire sem támogatta a független előadásokat készítő szervezetet. Nem sokkal a Kultúrbrigád bejelentése után az Átrium épületének tulajdonosai megerősítették, hogy mindent megtesznek, hogy a hely a továbbiakban is kulturális térként tudjon működni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!