Peren kívül megállapodott a Nemzeti Színház Szász Júliával és Horváth Lajos Ottóval

  • narancs.hu
  • 2024. október 22.

Színház

Úgy tűnik, pont került az ügy végére. 

Október 14-én Szász Júliával, október 18-án pedig Horváth Lajos Ottóval is megállapodást kötött a Nemzeti Színház – írja a hvg.hu. A laphoz eljutott közlemény szerint a megállapodásban„a 2023. november 10-én a Rómeó és Júlia című előadás során sajnálatos módon bekövetkezett munkabalesettel összefüggésben közöttük felmerült minden nyitott kérdést és igényt peren kívül, békés úton, véglegesen, teljeskörűen és valamennyi érintettre nézve kötelező érvénnyel rendezték.”

A lap emlékeztet, a nyilvánosság előtt zajló szóváltás előzte meg a színészek és Vidnyánszky Attila, illetve a Nemzeti Színház között a táppénzekről, illetve a kártérítésről. Korábban Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó is tételesen cáfolta, hogy megkapta volna azt az összeget, amiről a Nemzeti Színház igazgatója nagy nyilvánosság előtt beszélt.

Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia 2023 novemberében a Rómeó és Júlia előadásán szenvedett balesetet, a színészeket még aznap meg kellett műteni. A történtek után Vidnyánszky Attila vezérigazgató bejelentette lemondását, amit Csák János akkori innovációs és kulturális miniszter nem fogadott el. 

A Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó távozott a Nemzetiből, de visszatértek a színpadra: Szász a Centrál Színházban, Horváth pedig a Játékszínben fog játszani.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk