Szász Júlia szerint nem igaz, hogy kapott 5 milliót a Nemzetiben történt baleset óta, hiába állítja ezt Vidnyánszky

  • narancs.hu
  • 2024. július 6.

Színház

Tételesen felvázolta, hogy mennyit kapott. 

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója azt mondta pénteken az Origónak, hogy november óta fejenként több mint ötmillió forintot kapott a színházban történt balesetben érintett két színész, a táppénzen felül, különböző jogcímeken. „A pénteki napon bekövetkezett, nagyon sajnálatos baleset után már hétfőn kéthavi fizetést utaltunk át nekik, és azóta is folyamatosan utalunk.”

Szász Júlia, egyik érintett színész közösségi oldalán cáfolta Vidnyánszky állítását: mint írta, nem kaptak fejenként 5 millió forintot Horváth Lajos Ottóval a baleset után. Részletesen levezette, hogy mennyit kapott, ahogyan azt is megírta, hogy nem részesült kártérítésben.

„A Nemzeti Színház a mai nappal bezárólag kéthavi fizetést (összesen 988 922 Ft) folyósított számomra. A baleset óta táppénzen vagyok. Munkabaleset esetén 100%-os táppénz jár, ám a színházzal kötött szerződésem és az abban szereplő adózási formám miatt (ekho) a táppénzem összege kéthetente 90 050 Ft. (...) November 10-én történt a baleset, ebből kifolyólag a teljes novemberi fizetésemet már nem kaptam meg. November 21-én érkezett a számlámra egyhavi munkabér segélyként, majd december 14-én ismét átutalták egyhavi béremet. Azóta nem utaltak.

A balesettel összefüggésben az alábbi összegeket kaptam januárban a biztosítótól (a színház csoportos személybiztosítása):

  • 10 000 Ft (csonttörés)
  • 10 000 Ft (keresőképtelenség)
  • 50 000 Ft (gyógyulási támogatás)
  • 30 000 Ft (kórházi tartózkodás 11.10 - 11.15.)
  • 75 000 Ft (kórházi tartózkodás 11.20 - 12.04.)
  • 100 000 Ft (műtét)
  • Összesen: 275 000 Ft. 

Világosan látszik, hogy a táppénzen kívül folyósított összeg meg sem közelíti, nemhogy meghaladja az 5 000 000 forintot. Kártérítést nem kaptam, még folyamatban van a megegyezés”. 

A Telex emlékeztet, Vidnyánszky Udvaros Dorottya Partizának adott interjújára reagált, melyben a színész azt mondta, a Nemzeti Színházban indult belső vizsgálat „egy látszatesemény” volt. Lehetett tudni, hogy a vizsgálat azt állapítja meg, hogy nincs egy személyi felelős. „Egyet nem is lehet találni, többet viszont igen. Elsősorban a darab rendezőjét és a színház igazgatóját, természetesen.” Udvaros elmondása szerint több alkalommal is jelezték Vidnyánszky Attilának a díszletekkel kapcsolatos aggályaikat, csoda, hogy nem történt korábban baleset.

A baleset még novemberben történt: a Rómeó és Júlia előadása közben Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia három métert zuhant, mindketten súlyosan megsérültek. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk