„Sok álmatlan éjszakám volt” – Udvaros Dorottya a POSZT-ról

  • narancs.hu
  • 2015. június 4.

Színház

„Az is megfordult a fejemben, hogy miért legyek a POSZT-on mint valami díszpinty” – mondja a fesztivál díszvendége, aki ma délután ünnepélyesen megnyitja a színházi találkozót.

Ma délután öt órakor, a XV. Pécsi Országos Színházi Találkozó ünnepélyes megnyitóján köszöntő beszédet mond Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár és Páva Zsolt, Pécs polgármestere. A fesztivált megnyitja Udvaros Dorottya színművész, a POSZT díszvendége.

Vele készített interjút Szentgyörgyi Rita, amelyet a csütörtökön megjelent nyomtatott lapszámban találnak. A Nemzeti Színház társulatának tagja azt mondja, egyedül a színház hatalmában hisz, a széthúzás pedig az egész színházi társadalom hibája.

false

 

Fotó: Sióréti Gábor

A POSZT körül kialakult helyzet fájdalommal és szomorúsággal tölti el Udvarost, erről így beszél:

„Sok álmatlan éjszakám volt, még az is megfordult a fejemben, hogy miért legyek a POSZT-on mint valami díszpinty. Sőt, az is eszembe jutott, hogy ezzel a szép kerek számmal zárjuk le, és ne legyen több POSZT, ha nem vagyunk képesek pár napot békében egymással tölteni. Emlékszem azokra az időkre, amikor a POSZT még különleges alkalom volt, és izgatottan vártam, hogy csak úgy lemenjek, és együtt lehessek a kollégáimmal. Soha nem az izgatott, hogy szerepel-e versenyben valamelyik előadás, amelyikben éppen játszom. A színházi találkozó alapgondolata a játékosságra épült, nem pedig arra, hogy vérkomolyan méregessük, ki vesz részt a zsűriben, vagy melyik előadás nyer.”

A POSZT-botrányról szóló cikkeinket itt olvashatják, az Udvaros Dorottyával készült teljes interjút pedig a legújabb Narancsban.

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!