Új előadással jelentkezik a PanoDráma

  • narancs.hu
  • 2022. január 3.

Színház

A Kár, hogy rák című darabot Lengyel Anna emlékének ajánlják. 

'Több mint egy évvel az eredetileg kitűzött dátum után, január 14-én mutatja be a PanoDráma a KÁR, HOGY RÁK című előadást a Trafóban. A társulat védjegyévé vált verbatim módszerrel készült sírós-nevetős dokumentumjátékból kiderül, hogy mi történik, amikor egy rettenthetetlen ember találkozik egy rettegett betegséggel" - olvasható a Trafó közleményében. Az előadást Lengyel Anna emlékének ajánlják.

A PanoDráma alapítója betegsége ideje alatt is nagyon aktív volt, erről a meglepően inspiráló időszakról szeretett volna előadást készíteni, de a bemutatót 2020 novemberében a pandémia miatt el kellett halasztani. "A januári premier már nem lesz, nem lehet ugyanaz, mint amit a társulat eredetileg tervezett - Lengyel Anna 2021 tavaszán elhunyt" - áll a közleményben. Az előadást, amely a rákkal való szembenézésről szól, fókuszban Anna betegségével Ördög Tamás rendezte. Az orvosokkal, hozzátartozókkal, kollégákkal, ismerősökkel és barátokkal készült interjúk szó szerinti felhasználásra kerülnek az előadásban.

Lengyel Annával készült korábbi interjúnkat itt olvashatják:

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk