Díszdoktori címet kapott Karikó Katalin és Tom Hanks a Harvardon

  • narancs.hu
  • 2023. május 26.

Tudomány

Összeálltak egy fotóra is.

Hatan vehettek át díszdoktori címet pénteken a világ egyik leghíresebb egyetemén, a Harvardon. Köztük van Tom Hanks és Karikó Katalin, a koronavírus-járvány leküzdéséhez is használt mRNS-alapú vakcina egyik kifejlesztője –  írja a 444.hu.

Az egyetem honlapján közölt életrajzban megemlítik, hogy Karikó Szegeden diplomázott, majd a Magyar Tudományos Akadémián dolgozott, mielőtt kivándorolt az Egyesült Államokba. Később Drew Weissmannal közösen kutatták, miként lehet fehérjetermelést előidézni, ha az mRNS-t emlősük sejtjeibe juttatjuk. Ez a technológia adta az alapját a Pfizer és a Moderna covid-vakcináinak. Karikó 2013-tól 2022-ig a német BioNTech alelnöke volt.

Tom Hanksszel kapcsolatban leghíresebb filmjei mellett kiemelik, hogy komoly összegekkel támogatja az AIDS és a rák ellenszerének kutatását és az űrkutatást.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk