Kis pénzért bármit szétverhet, és még takarítani sem kell utána

  • narancs.hu
  • 2017. március 30.

Tudomány

A dühöngő mindent megold.

Mindenkivel előfordult már, hogy annyira mérges volt, hogy legszívesebben szétvert volna valamit. Ezt azonban otthon, vagy a munkahelyünkön többnyire nem tehetjük meg. Éppen ezért egyre népszerűbbek Amerikában a dühöngők, ahol bárki kiengedheti a gőzt. Némi pénzért cserébe bárki kedvére törhet-zúzhat, biztonságos körülmények között.

via GIPHY

Az Atlanta melletti The Break Room szóvivője, Melanie McLean a CNN-nek nyilatkozva azt mesélte, hogy gyakori vendégeik a frissen elváltak, de például a Super Bowl után is nagyon megnőtt a forgalmuk. A vesztes csapat, a Falcons szurkolói tömegesen érkeztek az ellenfél irányítójának, Tom Bradynek az arcképével. Az árak 20 és 90 dollár között mozognak (5800 - 26 000 forint), attól függően, hogy mivel és mit akar szétverni az ügyfél. Van baseball ütő, feszítővas, óriás pöröly, törékeny tárgyak tömkelege, pohár, tányér, kiszolgált számítógép stb. Ez után már csak fel kell venni a védőfelszerelést, kiválasztani a kedvenc zenét és kezdődhet a zúzás.

A csatorna által megszólaltatott pszichiáter, dr. Amit Sood viszont szkeptikus azzal kapcsolatban, hogy egy-egy ilyen zúzás hatásos stresszkezelés-e. „Az biztos, hogy jobb egy TV-t beverni, mint valakinek az orrát.” Sood szerint azonban, ha valaki gyakran érzi úgy, hogy széttörne valamit, az akár komolyabb problémát is jelezhet. „Ha fizetsz azért, hogy szétverhess dolgokat, akkor talán itt az ideje megkérdezni magadtól: mi a baj az életemmel?”

A stresszről több könyvet is szerző dr. Stood szerint sokkal a törés-zúzás helyett sokkal hatékonyabban csökkenthetjük a stresszt, ha például mély lélegzéssel próbálunk megnyugodni. Stood szerint, az hogy ekkora igény van a dühöngőkre, figyelmeztető jel arra, hogy mennyi düh van a társadalomban.

via GIPHY

McLean, dühöngő szóvivője nem tagadja, hogy profitálnak a mostani amerikai politikai helyzetből, de azt is elmondta, hogy ügyfeleik boldogan távoznak tőlük, miután kiadták levezették dühüket. Ráadásul még takarítani sem kell a törés-zúzás után, mert az ár azt is tartalmazza.

Figyelmébe ajánljuk