Kiszabadult a középkori vécéből a magyar történész

  • narancs.hu
  • 2024. március 3.

Tudomány

A retesz eltört, Ilkó Krisztina benn rekedt. Egy fültisztító pálcika és egy szemceruza segítségével, hét óra múlva jutott ki.

Leleménnyel, egy szemceruza és egy fültisztító pálcika segítségével tudott kiszabadulni a Queens' College középkori épületében lévő lakás legkisebb helyiségéből Ilkó Krisztina – írja a BBC.

A Cambridge-i Egyetem magyar történésze ott lakik, ahol a 16. században Erasmus, a filozófus is megszállt. Nemrég elromlott a zuhanyzó. A szerelő megjavította, de távozásakor valószínűleg eltörhetett a retesz az ajtón. Krisztina bement az ablaktalan helyiségbe, de nem tudott kijönni. Ez életveszélyes helyzet volt, hiszen nem tudott értesíteni senkit, hiába dörömbölt és kiabált, nem hallották meg. Próbálta kitörni az ajtót, de a masszív szerkezet nem engedett. Azóta is zúzódások vannak a történész vállán.

Ez csütörtökön történt. Tudta, legközelebb hétfőn érkezik a takarító. Próbálta felidézni, hogy mennyi ideig tud életben maradni az ember úgy, hogy csak vize van. Aztán a gyerekkorában látott kedvenc tévésorozata, a MacGyver jutott eszébe, és azon gondolkodott, hogy a rendelkezésére álló holmikkal hogyan lehetne kinyitni a reteszt belülről. A szemceruzával sikerült lenyomnia, a fültisztító pálcából kampót hajlított, és azzal végül ki tudta nyitni az ajtót. 

 

A zárat azóta leszerelték.

A címlapkép forrása a történész Facebook-oldala

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk