A pitiánerség csúcsa: Mészáros Lőrinc lapja egyszerűen kicenzúrázta az ellenzéki jelöltek közül Kész Zoltánt

  • narancs.hu
  • 2018. április 6.

Választás 2018

Nem voltak hajlandók közölni a bemutatkozó írását.

Választási segédletet adott közre a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Mediworkshöz tartozó Veszprémi Napló, amelyben az esélyes ellenzéki jelöltek néhány bekezdésben bemutatkozhattak a választóknak. Ám a Veszprém 1-es számú választókerület jelöltjei közül valahogy kihagyták a legesélyesebb jelöltet, a függetlenként induló Kész Zoltánt. Kész, akit most a baloldali pártok támogatnak, volt az, aki 2015 februárjában nyerni tudott az időközi választáson, és ezzel elvette a Fidesz kétharmados többségét a parlamentben. A mostanra propagandakiadvánnyá silányított lap ennek ellenére kihagyta a komoly jelöltek közül, a „további” indulók között említik csak Készt.

A jelölt sajtóreferense, Fröhlich András azt írta a magyarnarancs.hu-nak, hogy a bemutatkozó írást a lap kérte, ők pedig határidőre el is küldték azt, de az újság nem volt hajlandó közölni.

„Ezekről azért nem olvashattak, mert a rendszer fél tőlünk, és a propaganda semmilyen médiateret nem ad a térség választott képviselőjének. Legutóbb az OLAF-dossziét adtam át a Naplónak, hogy bátran írjanak Orbán Viktor és veje Elios-bűnszövetkezetéről. Ez is elmaradt. Úgy döntsenek április 8-án, hogy tudják: akit megpróbálnak elhallgattatni, az a rendszer ellensége, a nép képviselője. Győzzünk újra!” – írta ki a Facebookjára Kész Zoltán.

Figyelmébe ajánljuk