Egy leleplező riport szerint kisbuszokkal hozták Ukrajnából a Fidesz szavazóit

  • narancs.hu
  • 2018. április 10.

Választás 2018

A Célpont mutatott be hangfelvételeket.
A Hír Tv oknyomozó műsora, a Célpont a tiszaújlaki expolgármester, Tilki Attila kampányába épült be, így derítették ki, hogy vasárnap kisbuszokkal több száz szavazót szállítottak a Fidesznek – írják honlapjukon.
Míg a választás előtt még átlagos volt a forgalom a tiszabecsi határátkelőn, a határőröket felkészítették a vasárnapi rohamra. Ők a Célpont stábjának azt mondták, ha kell, a kilépőoldalt is megnyitják az átkelők előtt, az pedig ki volt adva, hogy nagy forgalomra készüljenek.

Egy Ukrajnában élő férfi arról beszélt, hogy a szavazás hajnalán reggel ötkor indul majd az ukrán fuvarokkal: először a családját hozza át szavazni, majd onnan fordul a többiekkel. A hangfelvételek szerint ötszáznál is több embert átvittek. Én megmondtam nekik, hogy Tilki Attila a hármas, Fidesz, tizenhármas – idézik az egyik buszoztatót.

A kelet-magyarországi település már a választás előtt is feltűnt a hírekben. Kiderült, hogy olyan lakcímeket is találni a faluban, amelyekbe rengeteg ukrán-magyar kettős állampolgár van bejelentve, de a lakókat szinte sosem látta senki. Kispaládon például 151 százalékkal növekedett a lakosság, Tiszabecsen pedig az egyszerűsített honosítás bevezetése óta 146 százalékra nőtt a választásra jogosultak száma.

Figyelmébe ajánljuk

Ének az előcsarnokból

  • - turcsányi -

Quentin Tarantino nem filmrendező, jó, nem elsősorban filmrendező, hanem valami szekta, de híveinek számossága miatt sokkal inkább valamiféle egyház érinthetetlen Jézuskája, aki történetesen filmrendező (is).

Nyomasztó naplemente

  • Kiss Annamária

Az izraeli Hanoch Levin 1975-ben bemutatott méltán híres tragikomédiájának új interpretációjából pont az nem jön át, amitől izgalmas lenne a darabot épp most elővenni: az élni akarás ereje.

 

A múlt titkai

Nem sokon múlt, hogy Brückner Jánosból (1984) festőművész lett; az egyébként kémia–biológia tagozaton eltöltött középiskolai évek alatt fordult a rajzolás felé, majd a kétezres évek elején, amikor az ELTE BTK magyar irodalom és filozófia szakán tanult, kezdett el hobbi szinten festegetni.

Focipálya, lovarda, Dubaj - Rákosrendezőn

Lázár János szerint a volt teherpályaudvar helyére építendő városközpont születése egyenesen Orbán Viktor kívánsága volt, aki a minisztert nemcsak azzal bízta meg, hogy találjon helyet az új szenzációnak, de azt is kikötötte, hogy a területen középszerű projekt nem valósulhat meg.

A 2023-as kormányprogram

Sok ronda disznóság megtörtént már Magyarország parlamentjében a rendszerváltás óta eltelt évtizedekben, de ennél a múlt csütörtöki esetnél szégyenteljesebb aligha.

Magánbankok viszik a prímet

Az Orbán-rezsim térfoglalása egyedülálló helyzetet hozott létre a magyar bankszektorban. Míg másutt a politikai vezetés elsősorban állami pénzintézeteket használ föl céljai megvalósítására, addig nálunk magántulajdonú bankok bekebelezésével erősíti és tartósítja a hatalmát.