Egy leleplező riport szerint kisbuszokkal hozták Ukrajnából a Fidesz szavazóit

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 10., 18:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A Célpont mutatott be hangfelvételeket.

A Hír Tv oknyomozó műsora, a Célpont a tiszaújlaki expolgármester, Tilki Attila kampányába épült be, így derítették ki, hogy vasárnap kisbuszokkal több száz szavazót szállítottak a Fidesznek – írják honlapjukon.
Míg a választás előtt még átlagos volt a forgalom a tiszabecsi határátkelőn, a határőröket felkészítették a vasárnapi rohamra. Ők a Célpont stábjának azt mondták, ha kell, a kilépőoldalt is megnyitják az átkelők előtt, az pedig ki volt adva, hogy nagy forgalomra készüljenek.

Egy Ukrajnában élő férfi arról beszélt, hogy a szavazás hajnalán reggel ötkor indul majd az ukrán fuvarokkal: először a családját hozza át szavazni, majd onnan fordul a többiekkel. A hangfelvételek szerint ötszáznál is több embert átvittek. Én megmondtam nekik, hogy Tilki Attila a hármas, Fidesz, tizenhármas – idézik az egyik buszoztatót.

A kelet-magyarországi település már a választás előtt is feltűnt a hírekben. Kiderült, hogy olyan lakcímeket is találni a faluban, amelyekbe rengeteg ukrán-magyar kettős állampolgár van bejelentve, de a lakókat szinte sosem látta senki. Kispaládon például 151 százalékkal növekedett a lakosság, Tiszabecsen pedig az egyszerűsített honosítás bevezetése óta 146 százalékra nőtt a választásra jogosultak száma.

hirtv.hu
szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 10., 18:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  Jozanesz
  2018. június 07., csütörtök 10:44
  Még szerencse, hogy ez nem más, mint egy összevágott felvétel, aminek kb annyi a valóság alapja, mint az, hogy Fletó volt az elmúlt 20 év legjobb minisztere :)))
 2. 2
  rworse
  2018. április 11., szerda 08:48
  EBESZ-nek üzenem, hogy ez is a választási csalások eklatáns példája. Sok ilyen van, sok kicsi sokra mehet.
 3. 1
  naki
  2018. április 11., szerda 06:25
  Orbánc nemcsak morálisan romlott kúrmányfő, de szakmailag is egy nagy nulla. Jóllehet, egy percig sem dolgozott a szakmájában, de ha már a jogászképzésben rontotta a levegőt, szakmai becsületből is fel kellene lépnie az ilyen arcpirító esetek ellen. Na persze nem itt kellene kezdenie, hanem azon a jogszabályi háttéren, ami az ilyesmit nemcsak megengedi, de hallgatólagosan inspirálja is. Nemcsak a Nagy Nullát, de az egész Fideath-csürhét is minősíti. Köztörvényes, nem körözött bűnözők kúrmánya.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Kormányzati manőverek
Mi lesz a Corvinusszal?
Interjú a Libri vezetőivel
Halmos Ádám és Sárközy Bence a könyvkiadásról
Interjúk
Rév István, Baki Péter, Ligeti Gyuri
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Kis-Magyarország

még több Kis-Magyarország...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...