A Kutya Párt elfogadja Márki-Zay bocsánatkérését

  • narancs.hu
  • 2022. április 12.

Választás 2022

Formálisan.

Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) társelnöke Facebook-oldalán osztott meg egy videórészletet Márki-Zay Péter vasárnapi élő bejelentkezéséből, amelyben az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje „formálisan” elnézést kért a Kutya Párttól. A bocsánatkérést Kovács Gergely úgy kommentálta: „Ez egy gyönyörű barátság kezdete.”

A videórészletből kiderül, Márki-Zay nagyon szerette volna, ha az MKKP részt vesz az előválasztáson, később pedig felajánlotta, hogy lobbizni fog az ellenzéki pártoknál a listás helyekért. A politikus kérte, hogy induljanak együtt a választáson, és ne vigyenek el szavazatokat az ellenzéktől. Márki-Zay végül elismerte, hogy az a 3,5 százalék, aki a Kutya Pártra szavazott, valószínűleg soha nem lett volna hajlandó egy ellenzéki pártokból álló alakulatra voksolni.

A MKKP hivatalos Facebook-oldalán a Magyar Hang cikkét osztotta meg, amelyhez annyit fűztek hozzá: „Formálisan elfogadjuk.”

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk