Gulyás: Az első előrejelzések optimizmusra adnak okot

  • narancs.hu
  • 2022. április 3.

Választás 2022

Gulyás Gergely szerint hasonló lesz a részvételi arány a 2018-ashoz. 

A választási részvételi adatokból arra lehet következtetni, hogy hajszál híján meg fog egyezni a 4 évvel ezelőtti választási részvételi adatokkal – mondta urnazárást követően Gulyás Gergely Miniszterelnökséget követő miniszter a Fidesz eredményváróján a Bálnában. A fél 7-es adatok szerint a szavazásra jogosultak 67,8 százaléka szavazott addig. 

Gulyás azt is mondta, közel 100 ezer aktivista vett részt a kampányban a kormánypártok részéről, és mindenkinek köszönetet mondott. 

Azt is mondta: 

"láttuk az első előrejelzéseket, amik optimizmusra adnak okot"

Semjén Zsolt, a KDNP elnöke is megköszönte mindenkinek a részvételt, és arról beszélt, hogy a magas részvétel fontos legitimációt jelent majd a következő parlamentnek. 

Hozzátette, fontos, hogy a népszavazáson is magas volt a részvétel, mert ez a kormány számára egyértelmen ki fogja jelölni az irányt, amit az emberek kinyilvánítottak. A fél 7-es részvételi adatok szerint a népszavazáson 67,06 százalék vett részt. 

Külön szót ejtett a levélszavazatokról, és azt mondta, a következő parlament az "összmagyarság parlamentje" lesz.  

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk