Jakab Péter: Márki-Zay Péter nélkül kell folytatnunk

  • narancs.hu
  • 2022. április 4.

Választás 2022

A miniszterelnök-jelöltben találta meg a bűnbakot a Jobbik vezetője.

"Márki-Zay Péter októberben hat ellenzéki párt hadseregét kapta meg, és tetemes ellenzéki előnyt" - mondta Jakab Péter, a Jobbik elnöke a választási vereség után közzétett Facebook-videójában.

"Ebből az előnyből fél év alatt ellenzéki hátrány, hovatovább Fidesz-kétharmad lett" - tette hozzá.

Jakab szerint a kevesebb, megfontoltabb, egyértelműbb beszéd talán több szavazatot hozott volna. Azt is mondta, hogy bár Márki-Zay októberben azt ígérte, leváltja az ellenzéket, valójában nem leváltotta, hanem megbuktatta.

Jakab úgy nyialtkozott, az összefogásnak nincs alternatívája, a hat ellenzéki párt szövetségét meg kell őrizni és erősíteni kell. Ugyanakkor szerinte már Márki-Zay Péter nélkül kell készülniük az elkövetkezendő feladatokra.

Jakab annak a reményének adott hangot, hogy a következő Orbán-kormány nem fogja négy évig húzni, mert rájuk omlik Orbán politikája, megszorításokat lesznek kénytelenek bevezetni, és elsöpri őket a népharag. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk