Márki-Zay: Dávid a hitével győzte le Góliátot!

  • narancs.hu
  • 2022. április 1.

Választás 2022

„Ne feledjük, Dávid és Góliát küzdelmében Dávid győzedelmeskedett. Tizenkét év agymosás után is valódi esélyünk van leváltani Orbán Viktor rendszerét.”

Azt követően nem sokkal, hogy Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke lezárta kampánykörútját Székesfehérváron, Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelenök-jelölt kampányösszegző Facebook-bejelentkezéssel szólította meg a választókat.

„Gigászi küzdelem ez, Dávid és Góliát küzdelme” – mondta Márki-Zay az élő videóban, majd arról beszélt, hogy mennyire lejt a pálya a Fidesznek. „Maguknak írt választási törvény, átszabott körzethatárok, fizetett trollok, propagandagépezet, korlátlan pézügyi erőforrások, média- és reklámfelületek, választási csalások tömkelege” – sorolta.

Ezután biztatni kezdte az ellenzéki és a bizonytalan szavazókat :

„Ne feledjük, Dávid és Góliát küzdelmében Dávid győzedelmeskedett. Tizenkét év agymosás után is valódi esélyünk van leváltani Orbán Viktor rendszerét.”

 „Annak idején mindenki Góliátra fogadott volna. (...) Tényleg óriás ő? Vagy pedig valaki, aki szorongásában egy székre állt? A király meztelen. Orbán titokban járja kisszékével az országot, nem mer önök elé állni, nem mer nyílt vitára kiállni velem, 12 éves politikája csődöt mondott, a világban sehol nem látják szívesen. Szemmel láthatóan retteg a bukástól” – mondta Márki Zay.

Hozzátette: meghatja a támogatás, amit tapasztal az országban. Szerinte ez a választás a fiatalokról szól és arról, hogy ne kelljen elhagyniuk az országot, mert idehozzák Európát.

„Dávid a hitével győzte le Góliátot. (...) Itt állunk a győzelem kapujában! Mi elvégeztük a feladatunkat, de az utolsó lépést Önöknek kell megtenniük! Kérem vasárnap menjenek el, szavazzanak a változásra, szavazzanak a békére, szavazzanak Európára! Ne feledjék: abból a mély gödörből, ahova Orbán Viktor taszította ezt az országot, a kijárat nem jobbra van és nem is balra, hanem csak felfelé!”

– zárta Márki-Zay.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk