Mellár Tamás: hiba volt a Jobbikot bevenni az ellenzéki együttműködésbe

  • narancs.hu
  • 2022. április 5.

Választás 2022

Ha az ellenzék komolyan akarja venni magát, akkor teljes mértékben újra kell szerveznie magát.

Stratégiai hiba volt a Jobbik bevétele az ellenzéki együttműködésbe, a pártnak eltűntek a szavazóimondta Mellár Tamás független országgyűlési képviselő a Magyar Hangnak. A politikus szerint az elmúlt 12 évben nagyon megerősödött a Fidesz által kialakított függési rendszer, ez is oka lehet a választási kudarcnak. „Ez az egész társadalmon végigvonul, és a leginkább a szegény emberek vannak ennek kitéve” – mondta.

Mellár az ellenzék jövőjéről azt mondta, ha az ellenzék komolyan akarja venni magát, akkor teljes mértékben újra kell szerveznie magát.

Mint mondta, ő maga a hatpárti megosztottságnak ellene van, mert olyan kis pártocskák is vannak, amelyek nem képesek hatékony politizálást folytatni. Úgy gondolja, mindössze két pártra lenne szükség Magyarországon, egy jobb- és egy baloldalira. Ezekhez kapcsolódhatnának alegységek, amelyek különböző rétegeket, társadalmi csoportokat képviselhetnének – mondta, majd az egykori MDF-et hozta fel példának.

A politikus amellett is érvelt, hogy a megélhetési poilitikusokat is ki kell szorítani az ellenzék soraiból, mert ha ez és a szerkezeti megújulás elmarad, akkor a jelenlegi helyzet fog fennálni.

Mint ismert, Mellár Tamás a Baranya 1-es választókerületben indult egyéniben a választáson. Egyelőre még nem lefutott a választás, 255 szavazattal vezet a fideszes Kővári Jánossal szemben, szombatra lehet végleges az eredmény.

(Magyar Hang)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk