Rig Lajos felhagy a politizálással

  • narancs.hu
  • 2022. április 5.

Választás 2022

A jobbikos politikusnak túl nagy meglepetést és csalódást okozott a választás.

„Visszatérek eredeti szakmámba és nyugdíjas koromig szeretnék ott is maradni” – nyilatkozta Rig Lajos, a Jobbik politikusa. A Veszprém megyei 3. választói körzet országgyűlési képviselőjét  vasárnap legyőzte a Fidesz–KDNP jelöltje, Navracsics Tibor. Navracsics a szavazatok 51,47 százalékát szerezte meg, 3391-gyel többet, mint az ellenzéki összefogás jelöltje.

Az egészségügyi végzettségű Rig azt mondtaTapolcai Médiának, hogy

az idei választás túl nagy meglepetés és csalódás volt egyben. Két elvesztett országgyűlési választás után, listán sem szeretnék beülni a parlamenti székbe.”

A jelen viszonyok között nem lát esélyt arra, hogy Navracsics ellenében érdemben, eredményesen képviselheti a körzetet.

Rig Lajos 2014-től Tapolca alpolgármestere volt, a posztról azonban lemondott, miután a következő évi választásokon a Veszprémi 3. választókerület országgyűlési képviselője lett. 2018-ban a fideszes Fenyvesi Zoltán legyőzte, de Vona Gábor lemondása miatt listáról bejutott a parlamentbe. Fenyvesi helyett, aki közvetetten több kisebb botrányban is érintett volt az utóbbi években indult Navracsics Tibor.

(Tapolcai Média)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk