Újraszámolást követel a Mi Hazánk

  • narancs.hu
  • 2022. április 10.

Választás 2022

Toroczkai nem teljesen elégedett az eredménnyel.

A Mi Hazánk vasárnap reggel közleményt adott ki, amelyben a szavazatok újraszámlálását követelik. A párt ugyanis azt írja: "az utolsó pillanatban elvettek egy mandátumot a Mi Hazánk képviselőcsoportjától".

Úgy fogalmaznak: "az egy mandátum a Fideszhez került, így biztos kétharmaddal rendelkezhet a kormánypárt a következő ciklusban".

A Toroczkai László által jegytett közlemény szerint a szavazatok 99 százalékának megszámlálásakor még mindig 7 parlamenti mandátummal rendelkezett a Mi Hazánk, de ahogy a külhoni voksokat kezdték összesíteni, "rohamosan csökkenni kezdett a Mi Hazánk százalékos eredménye". 

Azt nehezményezik, hogy egy egyéni választókerületben csupán 48 szavazaton múlt az, hogy fordított a Fidesz.

"Tekintettel arra, hogy Marosvásárhelyen egy zsáknyi, félig megsemmisített szavazólapot találtak, amelyeken jól láthatóan a Mi Hazánkra is adott voksok voltak, Délvidéken pedig a Fidesszel szoros kapcsolatokat ápoló VMSZ aktivistái kézbesítették, átvételi elismervény nélkül, a választásokon szavazati joggal rendelkezők szavazólapjait, a vizsgálatok lezárásáig nem fogadjuk el a jelenlegi helyzetet" - írják.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk