Visszaélhettek a jászberényi ajánlóívekkel

Választás 2022

Nem volt minden rendben a leadott választási ajánlóívekkel Jászberényben. Pócs János fideszes jelölt is érintett az ügyben.

Úgy tudjuk, szabálytalanságokat találtak a Jászberényben leadott választási ajánlóívekkel kapcsolatban. Információink szerint Pócs János fideszes jelölt és a Megoldás Mozgalom jelöltje, Oszvald Nándor leadott ajánlóívein több ugyanazon személy neve úgy szerepel, hogy a mellettük található aláírások láthatóan eltérőek. Vagyis átmásolhatták a neveket egyik ívről a másikra, majd aláírhattak helyettük.

További érdekesség, hogy Magda György, a Normális Élet Pártja ajánlóívein szereplő nevekkel is gond lehet. Úgy tudjuk, hogy többen is úgy "támogatták" Magda jelöltségét, hogy nem is írtak neki alá személyesen. 

Információink szerint a választási bizottságnál a DK fellebbezést adott be e két jelölt ajánlásai miatt. 

Szolnokon is történtek visszaélések. Mint megírtuk, a Normális Élet Pártja részéről összesen 20, a Polgári Válasz részéről 5, a Magyar Munkáspárt és az Igen Szolidaritás Magyarországért mozgalom részéről 1-1 halott nevét találták az ajánlóíveken.

A szolnoki választási bizottság úgy döntött, hogy kezdeményezi a szükséges intézkedések, konkrétan büntető feljelentés megtételét.

A múlt héten arról is cikkeztünk, hogy Orosházán is hamis aláírásokkal próbálkozott a Normális Élet Pártja jelöltje:

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot! 

Figyelmébe ajánljuk