Hamis aláírások tömegével próbálkozott a Normális Élet Pártja orosházi jelöltje

Választás 2022

A leadott támogatói aláírások közel fele hamis volt.

Minderre tekintettel a választási bizottság elutasította a Normális Élet Pártja jelöltjének nyilvántartásba vételét Békés megye 4. számú országgyűlési választókerületében, így az aspiráns nem indulhat a választáson. Kiderült ugyanis, hogy Havasi Gyula az Orosháza központú választókerületében leadott ajánlóívei közül egyet azért zárt ki a helyi választási bizottság, mert arról hiányzott az aláírásokat gyűjtő állampolgár neve. A fennmaradt aláíróíveken található 690 aláírásból – némi túlzással – szinte minden második aláírás hitelesítését elutasította a bizottság. Egyrészt, mert adateltérést mutattak, hibás vagy a nyilvántartásban nem található azonosítók szerepeltek rajta, másrészt akadtak olyan „támogatók” is, aki nem is a választókerületben laknak, és olyanok, akiknek az ajánlási időszakban nincs választójoguk.

A tömeges csalást ez már önmagában is bizonyítja, de tovább erősíti ezt a tényt, hogy az orosházi helyi választási bizottság előtt megjelent három helybeli választópolgár. Arról kértek tájékoztatást, hogy a választási iroda által ellenőrzött ajánlóíveken szerepel-e a nevük, s ha igen, hány helyen. Így derült ki, hogy megtalálni adataikat és hamisított aláírásukat a Hazai Gyula által a Normális Élet Pártja ajánlóívén is. Noha, állította egybehangzóan ez a három személy, nem adtak ajánlást ennek a jelölőszervezetnek. Utóbb ezt írásos nyilatkozatukkal is megerősítették.

(Címlapképünk illusztráció)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk

Önarckép feketével

  • - turcsányi -

Ha van igazság a földön, Bert Schneiderből hétcsillagos hollywoodi aranyifjú válik. Egy léha, semmirekellő alak a sztárjelöltek örökké vidám, szőke és bikinis karéjában, a nyitott tetejű sport Mercije oldalának támaszkodva, golfhoz öltözve néz el a távolba, s számolja Los Angeles mindig felhőtlen egén az angyalokat.

Kiszámolós

Ha Ed Sheerannek van harminc kamionja, hat pengető alakú óriáskivetítője, öt saját fejlesztésű looper pedálja a forgószínpad öt különböző pontján, és 135 percet játszik – saját állítása szerint – nagyjából 70 ezer embernek, akkor hány keringős lüktetésű balladát játszhat el?

Az egyedüli boldogság

  • Balogh Magdolna

A dán írónő (1917–1976) bő öt évtizeddel ezelőtt befejezett, 1967 és 1971 között írt ön­életrajzi trilógiája azt az utat mutatja meg, ahogyan egy szegény sorsú, munkáskörnyezetben felnőtt lányból ismert és népszerű, számos díjjal kitüntetett szerző válik.

Térerő

A modern nagyváros az ipari forradalom következménye; a korábbiaktól gyökeresen eltérő termelési struktúra nyomán alakult ki az a térszövet, amelyben az európai civilizáció máig élni, bár lassan inkább csak túlélni próbál.

A vasutasok kérték

Talán Stephenson óta nem fordult elő, hogy egy működő vasúttársaság arra biztatta volna utasait, hogy ne vegyék igénybe a szolgáltatásait.

Magyar western fűnyíróval

Ha azt mondom, vásári bábjáték, azt mondod, Vitéz László. És persze Kemény Henrik. A műfaj magyarországi történetének meghatározó alakjai máig ott állnak minden, e hagyományt követő előadás mögött.