Halottak nevei is szerepeltek kamupártok ajánlóívein

Választás 2022

A szolnoki választási bizottság büntető feljelentést kezdeményez.

Újabb jelölő szervezetek gyűjtötték össze a szükséges 500 támogatói aláírást Jász-Nagykun-Szolnok megye 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületében. Úgy tűnik viszont, halottak is aláírtak néhány pártnak.

A helyi választási bizottság ülését követően Rácz Andrea aljegyző jelezte, hogy nem egy esetben elhunyt személyek nevei is szerepelnek a jelölő íveken. "A Normális Élet Pártja részéről összesen 20, a Polgári Válasz részéről 5, a Magyar Munkáspárt és az Igen Szolidaritás Magyarországért mozgalom részéről pedig 1-1 ilyen aláírást találtunk" - közölte.

"A választási bizottság úgy döntött, hogy kezdeményezi a szükséges intézkedések, konkrétan büntető feljelentés megtételét, és felkéri a megyei 1-es számú választási iroda vezetőjét, hogy bűncselekmény alapos gyanúja miatt a választási bizottság nevében készítse elő a feljelentést" - tette hozzá.

A Normális Élet Pártja nem először kerül olyan helyzetbe, hogy hamis aláírások szerepelnek az íveiken. A Narancs.hu szerdán írta meg, hogy a kamupárt orosházi jelöltje hamis aláírások tömegével próbálkozott.

Neked ajánljuk

Kommunális hulladékkal fűti a Duna Aréna létesítményeit a Budapesti Közművek a vizes VB alatt

  • Fizetett tartalom

A Budapesti Közművek keretén belül működő FŐTÁV Távhőszolgáltatási Divízió 2017 óta látja el távfűtéssel a Duna Arénát. A hőenergiát jelenleg a Budapesti Közművek tulajdonában lévő Fővárosi Hulladékhasznosító Mű állítja elő. Az erőmű az éves nagykarbantartás után múlt héten újra üzembe állt, - így a medencék megfelelő hőmérséklete és a használati melegvíz folyamatosan biztosított a FINA Világbajnokság gördülékeny lebonyolításához, valamint a magyar sikerekhez.