A fejétől bűzlik – Orbánék öntik a pénzt a fociba, erre ez a hála

  • narancs.hu
  • 2018. június 9.

Villámnarancs

Képtelen nyerni a magyar válogatott, kéne még néhány stadion.

A legutóbbi Európa-bajnokság óta lejtmenetben van az addig sem bombaerős magyar labdarúgó-válogatott, szombaton a nem éppen világverő, ám a vébére kijutott ausztrál csapat volt az ellenfél, amelytől Budapesten egy szégyenteljes ön- és egy potyagóllal kaptak ki az inkább már a nyári szabadság felé kacsingató magyar srácok. A mérkőzés végén a szövetségi kapitány képes volt erre azt mondani, hogy elégedett, nagyjából rendben voltunk, kicsi hibákat elkövettünk, a fiúk pedig fáradtak voltak. Az sem zavarta, hogy a csapatra a kutya sem volt kíváncsi, az Üllői úti Groupama Aréna félig sem telt meg szurkolókkal.

false

 

Fotó: MTI

A napokban sok olyan vélemény születik majd, hogy az egyébként nem feltétlenül rátermett szövetségi kapitányt, Georges Leekenst ki kell rúgni a francba. Ennek lehet is alapja, de elsősorban azt a miniszterelnököt kellene helyre tenni, aki azt hiszi, ha temérdek mennyiségű állami pénzt tol a magyar fociba, attól megváltozik minden. Orbán Viktor modellje eddig semmit sem ért, miközben az egész baromi drága: az állam ész nélkül szórja a közpénzt a hazai labdarúgásba, ahol a valódi, üzleti alapokra épített működés helyett a NER állami megrendelésekből felhizlalt vállalkozói és a Fidesz csúcspolitikusai próbálhatják megmutatni, ki tudja leginkább valóra váltani a Vezér álmát.

De azért, hogy Orbán Viktor örüljön magának és rajongóinak a VIP-páholyokban, nem kellene ennyi pénzt kivenni az állami zsebéből. Ha a kormányfő annyira nem tud meglenni Felcsúton jó foci nélkül, szimplán hívja csak el évente kétszer a Real Madridot, így sokkal több juthat majd arra, amire valóban szükségük van a magyar embereknek.

A sok felesleges stadiontól nem lesz senki tehetségesebb, az azt csak kívülről nézők nem lesznek egészségesebbek, a válogatottunk pedig ezek nélkül is simán ki tud kapni bárkitől.

Ugye mindenki tisztában van vele, hogy Orbán Viktor egy „nagyszerű vezető”?

A magyar válogatott új szövetségi kapitánya megmondta a tutit, miközben alaposan benyalt a miniszterelnöknek. Az Index hosszabb interjút készített a magyar labdarúgó-válogatott nemrég kinevezett szövetségi kapitányával, amelyben a szakember vázolta magyarországi terveit.

Figyelmébe ajánljuk