A Fidesz az egyheti plusznyugdíjat 13. havinak nevezi, az időseket pedig szövetségesnek

  • narancs.hu
  • 2020. július 5.

Villámnarancs

Bezzeg a nyugdíjasokat sanyargató ellenzék…

„A Fidesz-KDNP a 2021-es központi költségvetés elfogadásával a válságos idők ellenére is biztosítja a 13. havi nyugdíj visszaépítését, megőrzi a nyugdíjak vásárlóértékét – mondta mai sajtótájékoztatóján Nacsa Lőrinc kereszténydemokrata országgyűlési képviselő, mielőtt beleszállt volna a szokásos, hazaárulós módon az ellenzékbe, majd így folytatta: – A büdzsé elutasításával

ugyanaz a baloldal mondott nemet a 13. havi nyugdíjra,

amely a kormányzásakor eltörölt egyhavi nyugdíjat, valamint folyamatosan emelte a rezsit. Ez mutatja a különbséget a Fidesz-KDNP és a balliberálisok válságkezelése között. Nacsa még azt is hozzátette, hogy ők már 2010-ben szövetséget kötöttek az idősekkel, és ahhoz tartják is magukat:

rezsit csökkentenek, rezsiutalványt adnak, nyugdíjprémiumot fizetnek

– sorolta, kár hogy a kampánykrumplit, és a kampányalmát nem tette hozzá.

De azt igen, hogy a baloldallal szemben – akik ugye nem szavazták meg a költségvetést – ők a válságban nem „sanyargatják”, hanem támogatják, megbecsülik az időseket. Nos, ennek jele – legalábbis Nacsa szavaiból ez derül ki a 13. havi nyugdíjjal kapcsolatban –, hogy

„jövőre egyheti plusznyugdíjat fizetnek februárban és ezt az irányt folytatják majd 2022-ben, 2023-ban és 2024-ben is”.

Nyakunk rá, hogy a 2022-es Fidesz-kampányban lesz egy ilyen tétel: „visszaállítottuk a 13. havi nyugdíjat!” Már most szólunk, ne higgyék el!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.