A Fidesz úgy megbecsüli a nyugdíjasokat, hogy szerintük 3 százalék kevesebb, mint a 0,9

  • narancs.hu
  • 2016. május 20.

Villámnarancs

Jött egy javaslat a szociktól, íme a válasz!

Korózs Lajos, a parlament népjóléti bizottságának szocialista alelnöke tegnapi sajtótájékoztatóján azzal jött, hogy „vissza kell állítani a 2010-ben megszüntetett svájci indexálást a nyugdíjaknál, ezzel ugyanis legalább három százalékos lehetne jövőre a nyugdíjemelés a tervezett 0,9 százalék helyett”, amit  a Fidesz-frakció azzal utasított vissza, hogy (szó szerint idézzük a párt közleményét!)  „Korózs Lajos havi 16 ezer forintos nyugdíjadót akart bevezetni”.

A folytatásban még arról olvashatunk, hogy „a szocialisták több mind duplájára emelték az élelmiszerek áfáját”, „háromszorosára emelték a gáz árát”, „elvettek egy havi nyugdíjat az idősektől”, „csökkentették a nyugdíjak vásárlóerejét, és nyugdíjadó címén havi 16 ezer forintot akartak elvenni tőlük” , meg arról, hogy „a tej, tojás, baromfi áfájának csökkentése következtében a nyugdíjasok több tízezer forintot is megspórolhatnak”.

Korózs felvetéséről, a svájci indexálásról meg a 3 százalékról azonban egy rohadt szó nem esik. Tényleg, mi lenne, ha egyszer azt kezdené köpködni (ha már csak köpködni tud) a Fidesz-frakció, ami az ellenzéki állításban benne foglaltatik, és nem a személyt, aki javaslatot tesz?

Hát az lenne, hogy az már nem is a Fidesz-frakció lenne.

Figyelmébe ajánljuk