Nógrádi György: „Ennyire ostoba egy rendőrfőnök nem lehet”

  • narancs.hu
  • 2016.05.16 12:50

Villámnarancs

A nemzet biztonságpolitikai szakértője az M1-en rázta meg a hülyeségfát.

Természetesen nem Budapest vagy bármelyik magyar város rendőrkapitányáról beszélt a kormányhoz bekötött biztonságpolitikai szakelem és önkéntes kerítésfelelős. Dehogy, ő éppenséggel a manchesterit kárhoztatta, mert felült az ott felejtett műbombának.

Ám a királyi tévén leadott magánszámnak távolról sem ez volt a legérdekesebb része, mondhatni ez csak egy jellemző mellékszál, mert Nógrádi intő szavait a magyar turistákhoz intézte. Azoknak ugyanis jócskán van mit javítani a magaviseletükön éppúgy, mint a hozzáállásukon. Aki pedig a foci-Eb-re megy szurkolni, tessék azonnal bejelentkeznie a követségen. A hirado.hu így idézi az intelmeket: „Biztonsági okokból jelentkezzenek be a franciaországi labdarúgó-Eb-re kiutazó magyarok a kinti nagykövetségen – tanácsolja Nógrádi…”, akinek rossz tapasztalatai vannak a magyarok utazási szokásait illetően. „Az elemző megjegyezte, látatlanban azt mondja, a kiutazó magyarok rendkívül nagy százaléka nem fogja magát regisztráltatni, mert ez következik az egész eddigi magyar történelemből. A délszláv háború idején a térségben tartózkodó magyarok sem indultak haza annak idején, ellentétben a németekkel, akik megfogadták kormányuk kérését. A magyar egy kurucmentalitás, nem ment haza” – az, a magyar az már csak egy kurucmentalitás, a vak is látja. Történelmileg.

Úgyhogy tisztelt magyar turisták, akármerre csellengtek felelőtlenül a világban, első dolgotok legyen becsekkolni a magyar követségen, hogy tudjunk rólatok, hogy már megint miben sántikáltok. Egyem azt a csavargó kuruc szíveteket! Aztán itthon meg számoljatok be a párttitkár elvtársnak, hogy mit láttatok, s templomban voltatok-e.

Neked ajánljuk