A fideszes polgármester csuklóztatni akarta az ellenzéket

  • narancs.hu
  • 2019. június 20.

Villámnarancs

Nem jött ki jól belőle.

Újpest fideszes polgármestere, Wintermantel Zsolt és jegyzője, dr. Tahon Róbert egy nap arra ébredtek, hogy jól megcsuklóztatják az ellenzéki pártokat.

Ahogy arról az Újpesti Hírmondó beszámolt, Wintermantel és Tahon először birtokvédelmi eljárást indíttattak a Momentummal, a DK-val és az MSZP-vel szemben, majd Tahon - akár 2 millió forintos - büntetést helyezett kilátásba, ha nevezett ellenzéki pártok arra vetemednek, hogy közterületen, előzetesen a jegyzőnek küldött bejelentés nélkül próbálnak politikai tevékenységet folytatni.

Wintermantel Zsolt

Wintermantel Zsolt

Fotó: Facebook

Az Újpesti Hírmondó azt írja, az előbbi eljárást Wintermantel és co. már az elején elbukták, míg "az utóbbi, figyelmeztetéses eljárásban az érintett ellenzéki pártok a Jobbikkal kiegészítve fellebbeztek a jegyzői határozat ellen, melyet a fideszes többségű képviselő-testület hatályban tartott. Ezt a hatályban tartó határozatot támadta meg az MSZP a Bíróságon, és ebben született most ítélet."

Mint a lap írja, a bíróság első fokon az MSZP-nek adott igazat, hatályon kívül helyezte a képviselő-testület fideszes többsége által elfogadott határozatot. Információik szerint a hatályon kívül helyezés kiterjed az eredeti, Wintermantel Zsolt jegyzője, dr. Tahon Róbert által kiadott elsőfokú határozatra is.

Figyelmébe ajánljuk