Katasztrofális viszonyok a kormányablakoknál

  • narancs.hu
  • 2019. június 20.

Villámnarancs

Arról tudósít az Index, hogy mind a Keleti, mind a Nyugati pályaudvaron tavaly megnyílt kormányablak bezárt, s bár a hivatalos magyarázat az, hogy karbantartási munkálatok zajlanak, ebből nem sok látszik, sokkal inkább a közszférában beállt munkaerőhiány tűnik a bezárások valódi okának.

false

Szóval, egyfelől kormányablakokat zárnak be, másfelől viszont - mint az a tudósításból kiderül -, a nyitva lévőkben áldatlan állapotok uralkodnak. Akkora a túlterheltség - például az Andrássy útiban -, hogy az Index tudósítójának ottjártakor a sorszámhúzó automatán épp tábla hirdette:

"Az ügyintézésre várók rendkívül magas száma miatt személyi okmány ügyintézés esetén a sorszámkiadás átmenetileg szünetel."

A portál információ szerint nem egyszeri problémáról van szó, mindez általános tapasztalatnak mondható. A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke elmondta; ők már már tavasszal arra figyelmeztettek, hogy a március 1-jén életbe lépett új kormányzati igazgatásról szóló jogszabály miatt rengetegen hagyják ott a közszférát, ez pedig katasztrófahelyzetet idézhet elő.

Úgy tűnik, a katasztrófahelyzet annak rendje és módja szerint be is következett; Budapesten jelenleg 615 fő hiányzik a fővárosi kormányhivatal intézményeiből,

Mindeközben a Budapest Főváros Kormányhivatal és a MÁV az „állagmegóvás céljából elvégzett karbantartási munkálatokat”-ra hivatkozik, a munkaerőhiányt nem ismerték el. Mindazonáltal ígérik, a munkálatok mindkét pályaudvaron augusztus végére befejeződnek.

Neked ajánljuk