Gulyás Gergely nagyot alakított a Kormányinfón

  • narancs.hu
  • 2019. június 20.

Villámnarancs

MTA- és Gruevszki-ügyben akadt ki a cinizmus-mutató.

Ahogy tegnap megírtuk, az Index birtokába jutott egy hangfelvétel, amin Palkovics László azt ígéri, békén hagyják az MTA-t. Aztán, mint az köztudott, a miniszter nem állta a szavát. Az Index szerint a felvétel 2018-ban készült az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Magyar Tudományos Akadémia közötti tárgyaláson.

Gulyás Gergely

Gulyás Gergely

Fotó: MTI

Erre reagálva - számol be a Népszava - Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter azt tudta mondani a mai Kormányinfón, hogy ők aztán nem kívánnak semmit sem elvenni, a „kutatóintézet eddig is közfeladatot látott el és ezután is közfeladatot fog ellátni”. De a végére hagyta az utánozhatatlan bonmot-t:

"abban az intézményben, ahol egy miniszterrel folytatott beszélgetés kiszivárog, ott nagyobb reformokra van szükség” - jegyezte meg Gulyás, de a cinizmusban még ennél is magasabbra jutott, már ha ez emberileg lehetséges, amikor áttért a Gruevszki-ügyre.

Mint köztudott, Macedónia ex-miniszterelnöke, a hazájában korrupció miatt jogerősen két év börtönre ítélt Nikola Gruevszki (jó ideje a magyar menekültstátusz boldog tulajdonosa) nemrégiben titkosnak szánt találkozót bonyolított a külügy egyik helyettes államtitkárával  a 444 szerkesztősége mellett. Gulyás miniszternek erre is megvolt a frappáns válasza, miszerint

"a kormány ugyanúgy segíti Gruevszkit, mint bármely más menekültstátuszt kapott személyt" - írja a Népszava.

Figyelmébe ajánljuk

A hazai próféta

  • - turcsányi -

Van egy jelenet James Clavell 1975-ben publikált regényének tévéváltozatában: a nagyúr táncol.

Apád, anyád idejöjjön!

Amikor 1976-ban megjelent az eredeti Ómen-film (az azóta tetemes hosszúságúra nyúlt széria első installációja), az mind témaválasztását, mind megvalósítását tekintve tisztes elismerést és közben jeles közönségsikert aratott.