A magyar politika még a bulvárnál is durvábban reagál Nancy halálára

  • narancs.hu
  • 2015. május 9.

Villámnarancs

Meggyilkoltak egy lányt, a bulvársajtó szügyig gázol a mocsokban. De a politika még a bulvárnak is alámegy, s szimpla politikai haszonszerzésre próbálják felhasználni a tragédiát.

„Már évekkel ezelőtt elkezdtek találkozgatni. Akkor Nancy még fiatalkorú volt, de a szóban forgó politikust ez nem zavarta. Imádja az olyan típusú lányokat, mint ő volt. Szőke, törékeny. Igazi Barbie baba” – közli a Bors az Akácfa utcában meggyilkolt 19 éves lány kapcsán, mondanunk sem kell, hogy ismeretlen forrásra támaszkodva. Hozzáteszik azt is, hogy a bizonyíték megtekinthető az áldozat telefonján, ami a rendőrség birtokában van.

Persze konkurencia nem hagyhat annyiban egy ilyen súlyos állítást, és nem is hagy. A Blikk azzal jön, hogy telefon nincs is a rendőrség birtokában, mivel azt – feltehetően a gyilkos – ellopták.

E pitiáner „hírharcot” tényleg csak befogott orral és forgó gyomorral lehet nyomon kísérni, és aki ebben részt vesz, ugyanúgy szégyenletes és kegyeletsértő disznóság részesévé válik, mint az említett sajtótermékek.

Nem is Magyarországon élnénk, ha a témára nem ugrott volna azonnal rá a politika. Milyen az már, hogy az Index újságíróját felhívja telefonon egy szocialista képviselő, azzal hogy nem őróla van szó, ellenben sejti (!), hogy egy befolyásos fideszes politikus lehet az illető. Ja, majd pont egy másik szoci… És ezzel még mindig nincs vége. Az Index tegnap már arról írt, hogy „Gőgös Zoltán elnökhelyettes jelezte az elnökségi tagoknak, hogy az MSZP nem érintett az ügyben. Az MSZP-sek arról beszéltek, hogy ha szocialista politikust videóztak volna le Nancyvel, és a rendőrségnek megvan a felvétel, akkor már rég kint lenne a név a sajtóban”, illetve, hogy „a Fidesz felől elindult egy olyan pletyka, amely egy magas rangú MSZP-sről szól”.

Csak emlékeztetőül: Gyilkosság történt, meghalt egy 19 éves lány…

Figyelmébe ajánljuk