A megbántott kisfiú: Orbán beismerte, kihajtják az országot Schengenből, de nem ő a hibás

  • narancs.hu
  • 2015. december 4.

Villámnarancs

Szokott péntek reggeli rádiós magánszámában Orbán Viktor arról tájékoztatott, hogy közel már az idő, amikor nemcsak szimbolikusan leszünk kizárva Európából, de újra sorompókkal is.

Persze súlyos igazságtalanság az egész, mint azt megtudtuk a miniszterelnöktől, hisz mi voltunk az egyetlenek Európában, akik meg tudtuk védeni a schengeni határainkat – itt nyilván arra gondolt, hogy nonstop buszokkal fuvaroztuk a menekülteket Magyarország „megvédett” schengeni határáról Hegyeshalomra. Ilyenformán különösen felháborító és gyalázatos, amire az EU alapító államai készülnek. Mindközönségesen megint báncsák a magyart.

false

 

Fotó: MTI

„Teljesen elfogadhatatlan magyar szempontból bármilyen szerveződés, amely ki akarná lökni a magyarokat a szabad mozgás lehetőségéből, hiszen mi voltunk az egyetlenek a schengeni tagállamok közül, akik valóban megvédték Schengen, tehát a szabad mozgás övezetének külső határát" – fakadt ki Orbán. A közismert módon.

Hogy a helyzet a héten tényleg komolyra fordult, azt napnál is világosabban igazolja, hogy Orbán hirtelen jött barátaival, a menekültválságig nem annyira szeretett visegrádiakkal megalapította Schengen barátainak a körét. Ez majd biztosan segít, s a V4 is sikeres jövőbeni együttműködés elé néz – Európa zárt kapuin kívül.

Figyelmébe ajánljuk