A NER-kancellár elismerte: ő kapcsoltatta le az SZFE-n az internetet

  • narancs.hu
  • 2020. október 15.

Villámnarancs

A volt katona a net megvonásával büntetett..

"Személyesen nekem van közöm hozzá" - mondta büszkén az RTL Híradó kamerájába Szarka Gábor, az SZFE nemrég kinevezett, a hallgatók által illegitimnek tartott kancellárja, elismerve, hogy az ő parancsára kapcsolták le az internetet az SZFE Vas utcai épületében.

Mint ismeretes, kedden este kapcsolták le az internetszolgáltatást, az épületben, ahol nemcsak oktatnak, de ott laknak a kollegisták is. Ők mostantól csak napközben érhetik el az internetet.

Indoklásában az illegitimnek tartott kancellár és volt katona elmondta: "Bemennek olyan helyekre, ahová nem lehetne vagy nem illene bemenni."

"A lehető legtovább el fogok menni a tekintetben, hogy ezt a fajta belső anarchiát megszüntessem" - mondta Szarka az egyetem blokádjának 44. napján. A diákok ennyi ideje küzdenek azért, hogy visszaállítsák az egyetemük - az új vezetés által felszámolt - autonómiáját. Jelenleg a dolgozók, tanárok sztrájkja is folyik.

Az illegitimnek tartott kancellár kifejtette: aki nem tudja elfogadni az egyetem új vezetését, és a modellváltást, az inkább mondjon fel. Szerinte ez áll a hallgatókra is.

"Kancellár úr ezekben az ügyekben egyszerűen nem kompetens. Mi természetesen nem fogunk felállni, mert ő  felszólít minket" - reagált Szarka kijelentésére Németh Gábor az SZFE lemondott szenátusának rektori tanácsadója.

A hallgatók október 23-ra demonstrációt szerveznek.

Válaszoltak Szarka Gábornak az SZFE hallgatói

Megtagadták a sztrájkban résztvevők névsorának kiadását, és október 23-ára demonstrációt szerveznek. Az SZFE polgársága október 23-án megemlékezést tart; 16 órakor a Műegyetem rakpartról indulnak és az Urániáig sétálnak. Ezt az SZFE hallgatói jelentették be szerdán sajtótájékoztatón. „A tanköztársaságot betiltani nem lehet. Feltételeit rajtunk kívül senkinek sem feladata biztosítani.

Figyelmébe ajánljuk

Orbán nagyotmondása a délszláv háborúba való magyar beavatkozás visszautasításáról

Nem létező szerbiai magyar beavatkozás amerikai követelésének visszautasításáról beszélt pénteki állami rádiós szózatában Orbán Viktor. Az 1999-es jugoszláviai légiháború során nem volt tervbe véve szárazföldi művelet, nem volt mit megakadályozni. Orbán hári jánosi „visszaemlékezése” egy bő másfél éve kezdődött önfényezés második része.