A NER-kancellár elismerte: ő kapcsoltatta le az SZFE-n az internetet

  • narancs.hu
  • 2020. október 15.

Villámnarancs

A volt katona a net megvonásával büntetett..

"Személyesen nekem van közöm hozzá" - mondta büszkén az RTL Híradó kamerájába Szarka Gábor, az SZFE nemrég kinevezett, a hallgatók által illegitimnek tartott kancellárja, elismerve, hogy az ő parancsára kapcsolták le az internetet az SZFE Vas utcai épületében.

Mint ismeretes, kedden este kapcsolták le az internetszolgáltatást, az épületben, ahol nemcsak oktatnak, de ott laknak a kollegisták is. Ők mostantól csak napközben érhetik el az internetet.

Indoklásában az illegitimnek tartott kancellár és volt katona elmondta: "Bemennek olyan helyekre, ahová nem lehetne vagy nem illene bemenni."

"A lehető legtovább el fogok menni a tekintetben, hogy ezt a fajta belső anarchiát megszüntessem" - mondta Szarka az egyetem blokádjának 44. napján. A diákok ennyi ideje küzdenek azért, hogy visszaállítsák az egyetemük - az új vezetés által felszámolt - autonómiáját. Jelenleg a dolgozók, tanárok sztrájkja is folyik.

Az illegitimnek tartott kancellár kifejtette: aki nem tudja elfogadni az egyetem új vezetését, és a modellváltást, az inkább mondjon fel. Szerinte ez áll a hallgatókra is.

"Kancellár úr ezekben az ügyekben egyszerűen nem kompetens. Mi természetesen nem fogunk felállni, mert ő  felszólít minket" - reagált Szarka kijelentésére Németh Gábor az SZFE lemondott szenátusának rektori tanácsadója.

A hallgatók október 23-ra demonstrációt szerveznek.

Válaszoltak Szarka Gábornak az SZFE hallgatói

Megtagadták a sztrájkban résztvevők névsorának kiadását, és október 23-ára demonstrációt szerveznek. Az SZFE polgársága október 23-án megemlékezést tart; 16 órakor a Műegyetem rakpartról indulnak és az Urániáig sétálnak. Ezt az SZFE hallgatói jelentették be szerdán sajtótájékoztatón. „A tanköztársaságot betiltani nem lehet. Feltételeit rajtunk kívül senkinek sem feladata biztosítani.

Figyelmébe ajánljuk