A Városligetben kaszál a kazah konzul

  • narancs.hu
  • 2016.06.20 15:20

Villámnarancs

Fideszes belháború dúl a Városliget újraosztásáért. Jelentős erők vonultak matracokra.

Több mint egymilliárd forint összegű kártérítési pert indított a Petőfi Csarnokot bérlő Cortina Service Kereskedelmi, Vendéglátó és Szolgáltató Kft. a Városliget Zrt. és a fővárosi önkormányzat ellen – írja remek összefoglalójában a Népszabadság.

A küzdő felek közt húzódó szálak, mondjuk, Baán Lászlótól húzódnak el egészen Kubatov Gáborig, de nem is ez a legérdekesebb a történetben, hanem a lábjegyzet. Az írás ugyanis említ egy mindössze havi 100 ezer HUF-ért bérelt beizlit 800 négyzetméteres kerthelyiséggel. Kitől, kitől? Az államtól bérlik ennyiért. A beszámoló vonatkozó része különösen szép, és csattanóra is végződik.

„Maradhat a szintén 2011-ben pályázatot nyerő Monsoon Rain Kft. is, sőt a Városliget Zrt.-vel és a zuglói önkormányzattal egyetértésben most újította fel a szintén a ligetben lévő Nyereg Itatót. A vendéglátóhely és a hozzá tartozó 800 négyzetméteres kert bérbeadására a Városliget-törvényt benyújtó Papcsák Ferenc még zuglói polgármesterként tett javaslatot annak idején.

A Monsoon havi százezer forintos bérleti ajánlatával nyert, holott az ügyben feljelentést tevő LMP szerint a Városliget más pontján a havi kétmilliós díj se ritka. A szerződés szintén hosszú távra, 2029. december 31-ig szól. A szerződésbe a cég elővásárlási jogát és a felújítási kötelezettséget is belefoglalták. Az utóbbinak most tett eleget.

A Monsoon Rain többségi tulajdonosa a Food Style Kft., amely egyúttal az összes fővárosi gyógyfürdő büféjét üzemelteti. A Food Style tulajdonosa a L. A. C. Holding Zrt., ennek vezérigazgatója, Horváth László az első Orbán-kormány alatt a Magyar Fejlesztési Bank igazgatótanácsának tagja volt, most tiszteletbeli kazah konzul.”

Oszt’ jónapot’!

Neked ajánljuk